Elon Musk, Trump és a kripto-kampány

spot_img

Elképzelhető, hogy Elon Musk arra készülhet, hogy tanácsot adjon Donald Trumpnak a kriptovaluta politikájával kapcsolatban a választási kampánya során.

A két milliárdos célja úgy tűnik, hogy elősegítsék Trump szavazói bázisának bővítését és a republikánusok oldalára állítsák a digitális eszközök rajongóit.

Musk részvétele segíthet az Egyesül Államok-beli politikai párbeszéd átformálásában, befolyásolhatja a technológiával kapcsolatos politikai irányelveket, és segíthet integrálni a kripto eszközök ügyének támogatást Trump kampányába.

Elon Musk tanácsot adhat Trump választási kampányában?

Több jelentés szerint Trump és Musk képviselői között megbeszélések folynak. A hírek alapján a kampánystratégák azt is fontolgatják, hogy meghívják Muskot a republikánus kongresszusra. A fejleményekhez közel álló források azonban úgy nyilatkoztak, hogy még nem született végleges döntés. Trump és stábja úgy látják, hogy a Bitcoin és további digitális eszközök felkarolása eddig neutrális, vagy billegő szavazókat vonzhat a republikánus jelölt számára. Brian Hughes, Trump szóvivője kijelentette:

„Nemzetünk legfontosabb technológia és innovációs vezérei közül sokan aggódnak amiatt, hogy Biden kudarcai milyen károkat okoztak iparáguknak.”

Amennyiben Musk szerepe beigazolódna a Trump-kampányban, annak jelentős hatása lehet a jelenlegi politikai párbeszédre, köszönhetően a tech-mágnás széleskörű ismertségének és  technológiai, társadalmi, politikai kérdésekben való aktív véleményvezér szerepvállalásának.

A Muskkal folytatott megbeszélésekre azután került sor, hogy Trump nyilvánosan beállt Bitcoin és a kriptopiac mögé, kijelentve, hogy az innovációnak Amerikában kell megtörténnie.

„Nagyon pozitív és nyitott vagyok a kriptovállalatokkal kapcsolatban. Hazánknak élen kell állnia ezen a területen. Nincs második hely.”

A Musk és Trump képviselők közötti tárgyalások állítólag arra is vonatkoztak, hogy a Tesla vezérigazgatója tanácsadói szerepet tölthetne be, ha Trumpot második ciklusra választanák elnökké. Egy ilyen szerep pontos természetéről azonban még vita folyik.

Trump nyithat a kripto felé, CZ-nek elvették az útlevelét, kétségesek az Ethereum ETF-ek

Trump pálfordulása a kripto felé

Donald Trump jelentős pénzügyi hozzájárulást kapott a kriptoipartól, az iparág vezetői pedig több milliós adományt próbáltak összegyűjteni kampánya és Bitcoint támogató politikája támogatására. Trump a Libertárius Párt múlt heti kongresszusán beszédében kijelentette, hogy gondoskodni fog arról, hogy a kripto és a Bitcoin jövője az Egyesült Államokban dőljön el, és támogatni fogja az ország kriptohasználóinak jogát hogy önmaguk rendelkezzenek kriptovalutáik privát kulcsai felett.

A republikánus elnökjelölt azt is megígérte, hogy ha megválasztják elnöknek, enyhíti a Selyemút alapítója, Ross Ulbricht büntetését. Trump több kriptobarát beszédet és üzenetet épített be kampányába, úgy néz ki olyan szavazókat szeretne megszólítani, akik előnyben részesítik a pozitív szabályozást és a technikai innovációt.

Musk egyelőre tagadja a Trump-kampánnyal kapcsolatos híreket

Egy későbbi frissítésben azonban Elon Musk cáfolta azokat a híreket, miszerint a kriptoipari kérdésekről tárgyalna Trumppal, de hozzátette, hogy általában olyan dolgokat részesít előnyben, amelyek a kormányok helyett az emberek kezébe adnak hatalmat – ahogy azt a kriptoipar is szándékozik tenni. Musk kijelentette:

“Az biztos, hogy soha nem beszéltem a kriptoval kapcsolatos kérdésekről Trumppal, bár általában támogatom azokat a dolgokat, amelyek a kormányok helyett az emberek felé helyezik át a hatalmat, és erre a kriptoipar is képes.”

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

/cryptodaily.co.uk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img