Trump nyithat a kripto felé, CZ-nek elvették az útlevelét, kétségesek az Ethereum ETF-ek

spot_img

Ebben az anyagban képet adunk a piac legfontosabb eseményeiről!

A piac bár egy kicsit megtorpant, azonban jó okkal számíthatunk arra, hogy hamarosan megyünk tovább felfelé, ezért érdemes képbe kerülnöd!

Ha végigolvasod, kapsz három, kevésbé ismert Solana mémcoint is!

Visszautasításra kerülhetnek az Etherem ETF-ek? 

James Seyffart, a Bloomberg elemzője, megváltoztatta véleményét az Ethereum Spot ETF-ekről, és most már úgy gondolja, hogy májusban elutasításra kerülnek. Seyffart korábban óvatosan optimista volt, de most már úgy véli, hogy a SEC nem fogja jóváhagyni ezeket az ETF-eket. Megjegyezte, hogy már több Ethereum ETF kérelem is késedelmet szenvedett, és kiemelte, hogy május 23-a lesz az egyetlen fontos határidő ebben az ügyben. Seyffart szerint az SEC hozzáállása az Ethereumhoz eltér a Bitcoin ETF-ek esetében tapasztaltaktól, ami a véleményváltozásához vezetett.

Újra és újra és újra vásárol a MicroStrategy

A MicroStrategy 623 millió dollár értékben vásárolt további bitcoint, ezzel ismét növelve tartalékait 214 243 BTC-re, annak ellenére, vagy éppen azért, mert a BTC most egy picit visszahúzódott. A nemrég bevezetett MIcroStrategy kötvények és további készpénz felhasználásával finanszírozták, átlagosan 67 382 dollárért vásárolva BTC-t darabonként. Ez a lépés sokadszorra is megerősíti a vállalat hosszú távú befektetési stratégiáját és bizalmát a bitcoin iránt.

Elvették CZ útlevelét

Changpeng Zhao, a Binance korábbi vezérigazgatója, elvesztette útlevelét és az Egyesült Államokon belülre korlátozódik a tartózkodása, míg vádat emelnek ellene a pénzügyi (banki) titoktartási törvények megsértése miatt. A bíró, Richard Jones döntése alapján egy megbízott harmadik fél fogja Zhao útlevelét őrizni, és kíséri el az USA-n belüli szükséges utazásokra. Zhao, aki az Egyesült Arab Emírségek állampolgára is, novemberben mondott le a Binance vezérigazgatói posztjáról, miután bűnösnek vallotta magát.

A BTC készlet 10%-a kerülhet ETF-ekbe?

A Crypto Intelligence elemzése szerint a Bitcoin ETF-ek a harmadik negyedévre a teljes bitcoin kínálat több mint 10%-át fogják tartani. Ez az előrejelzés abban az esetben valósul meg, ha az Egyesült Államokban a következő hetekben elutasítják az Ether spot ETF-ekre vonatkozó kérelmeket, mivel egy nem BTC alapú ETF jóváhagyása jelentősen befolyásolhatja a meglévő bitcoin spot ETF-ek iránti keresletet. Jelenleg a spot Bitcoin ETF-ek már a végül kibányászandó 21 millió BTC több mint 4%-át tartják.

Bálnák hajtják az XRP-t? 

Az XRP ára jelentős emelkedést mutatott, köszönhetően néhány titokzatos bálna mozgásnak. Egy jelentős, 100 millió XRP-t érintő átutalás kiváltotta a vásárlási “lázat” a piacon, aminek eredményeképpen az XRP ára 10%-kal, 0,6921 dollárra nőtt. Az utóbbi hét folyamán az XRP 8%-kal, míg egy hónap alatt 30%-kal erősödött. Elemzők a piaci jelzések alapján előrejelzik az XRP árfolyamának további emelkedését rövid és hosszú távon is, különösen a bitcoin ETF-ek növekvő volumene és a Ripple várhatóan kedvező jogi rendezése miatt, amely új lendületet adhat az XRP-nek.

Trump nyitna a kripto felé? 

Donald Trump korábbi amerikai elnök és jelenlegi elnökjelölt kedvezőbb hangot ütött meg a kriptopénzekkel kapcsolatban, elismerve azok használati értékét. Egy friss CNBC interjúban azt mondta, hogy bitcoinban is elfogad fizetéseket, ami jelentős változás korábbi bitcoin-szkeptikus hozzáállásához képest. Az elnök továbbra is erős támogatója az amerikai dollárnak (USD), hangsúlyozva annak világ vezető pénznemként betöltött szerepének fontosságát.

A japán nyugdíjalap is beszállhat a bitcoin piacára? 

A japán kormányzati nyugdíjalap, amely 1,5 billió dollárt kezel, vizsgálja a bitcoin és más illikvid eszközök, mint az arany, befektetési lehetőségeit. Ez a lépés az alap befektetési portfóliójának diverzifikálására irányul, amely jelenleg főleg hagyományos eszközökre, mint részvények, kötvények, infrastruktúra és ingatlan koncentrál. A kutatás az információgyűjtés szakaszában van, és nem garantálja a befektetési stratégia azonnali változását.

14 000 dolláros ETH jöhet? 

A Standard Chartered Bank elemzése szerint az Ethereum ára 2025-re elérheti a 14 000 dollárt, amennyiben az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet jóváhagyja az ETH alapú ETF-eket. Az elemzés szerint ez a jóváhagyás először 8000 dollárra emelheti az ETH árát 2024 végére, majd tovább növelheti azt 14 000 dollárra a következő évben. A frissítések és fejlesztések, mint a Dencun frissítés, továbbá az ETF-ek várható 45 milliárd dolláros piaci beáramlása is hozzájárulhatnak az áremelkedéshez. 

Vizsgálat az Ethereum alapítvány ellen?

Az Ethereum Foundation, amely az Ethereum ökoszisztéma egy kulcsszereplője, állítólagos vizsgálat alatt áll egy azonosítatlan kormányzati ügynökség által. A vizsgálat természete és célja jelenleg nem ismert. A vizsgálat hírét egy GitHub bejegyzésből származó információ alapján közölték, amely szerint a szervezet egy kormányzati tisztviselőtől kapott vizsgálati felhívást. Egy jogász szerint a vizsgálat mögött egy svájci szabályozó állhat, aki dokumentumokat kért be az Ethereum Foundationtól, és valószínűleg együttműködik az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletével (SEC). 

4 Solana projekt, ami szépet mehet

Végezetül 3 Solana meme coin befektetési lehetőséget mutatunk, amelyek 10-szeres megtérülést is produkálhatnak. Az első helyen a Myro áll, amely már elérte a 200 millió dolláros piaci értéket, és potenciális célja az 1 milliárd dollár. A Popcat, amely a közelmúltban érte el az 0,37 dolláros új csúcsot, most 0,17 dollárnál áll 167 millió dolláros piaci értékkel. A Wen (WEN) egy másik figyelemre méltó Solana-alapú meme coin, amely stabil befektetésként tűnik fel az alacsony, 200 millió dollár alatti piaci értéke miatt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img