Ez történt ma | érkeznek a másodgenerációs spot Bitcoin ETF-ek

spot_img

Elérhetővé vált a HSBC aranyalapú tokenje 

A HSBC Gold Token-hez, amelyet a bank Orion digitális platformján mintelnek, már a hongkongi lakossági befektetők is hozzájuthatnak. Az aranyalapú tokent a HSBC Online Banking és a HSBC HK Mobile App-on keresztül érhetik el a felhasználók, közölte a bank szerdai sajtóközleményben. Tavaly novemberben hozta nyilvánosságra a HSBC új digitális eszközletéti platformjának részeként tervezett tokenizált aranykibocsátást, amely kapcsán a svájci székhelyű kriptos letétkezelési szolgáltatóval, a Metaco-val működnek együtt. A HSBC Gold Token-t az Értékpapír- és Határidős Bizottság engedélyével hozták forgalomba.

Argentínában fáklyázandó gázzal bányászik bitcoint a texasi Giga Energy 

A texasi székhelyű kriptobányász vállalat, a Giga Energy Argentínában alakított ki egy újabb bitcoinbányász telephelyet az Egyesült Államok és Sanghaj után. A vállalat speciális technológiával, a kőolaj- és földgázmezőkből származó elégetésre szánt fáklyázandó gázból nyert energiával termel bitcoint. A Giga Energy 2019 óta épít és üzemeltet 150 megawattos konténerekkel felszerelt telephelyeket világszerte. Az argentin Vaca Muerta palagáz gázmezőn épülő telephely 2 MW-os lesz. A projekt során a Phoenix Global Resources olaj- és gázipari vállalattal, valamint az Exa Tech-el fog együttműködni.

A Giga Energy egyik argentin telephelye (forrás: Giga Energy)

Blast hack

Közel 63 millió dollárnyi ethereumot (17 413 ETH) tulajdonítottak el az elkövetők a Blast L2 hálózatra épülő Munchables NFT alapú GameFi játékból. 0xQuit Solidity fejlesztő szerint a Munchables elleni támadást már a kezdetektől fogva tervezték. Időközben az is kiderült, hogy a Munchables azonosította a hackert, aki az egyik fejlesztője volt, majd beleegyezett az eltulajdonított kripto eszközök visszaszolgáltatásába. Az airdrop vadászoknak köszönhetően a csapból is a Blast folyik. A Blast-al kapcsolatos aggályokra még korábban felhívtuk Olvasóink figyelmét. Az Blast körül kialakult hype ellenére nem a legélesebb kés az Ethereum L2 hálózat ökoszisztémában.

Megérkezett a másodgenerációs spot Bitcoin ETF-ek hírnöke

Hashdex Asset Management és a Tidal Investments bejelentette a Hashdex Bitcoin Futures ETF átalakítását és átnevezését Hashdex Bitcoin ETF-re (NYSE Arca: DEFI). Az alap a befektetett eszközeinek legalább 95%-át spot Bitcoin ETF alkotják, a fennmaradó eszközök legfeljebb 5%-át, pedig a CME által forgalmazott Bitcoin határidős szerződésekbe, készpénzbe és pénzeszköz egyenértékű termékekbe fektetik. A Hashdex Bitcoin ETF-et elsősorban spot Bitcoin ETF-ként pozícionálják.

Nemzetközi szankció sorozatot jelentett be az USA Külföldi Vagyonellenőrzési Hivatala

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Vagyonellenőrzési Hivatala (OFAC) szankciókat jelentett be hat libériai, indiai, vietnami, libanoni és kuvaiti székhelyű szervezet ellen. A közlemény szerint a szankcionált szervezetek áruszállítmányok lebonyolításában és pénzügyi tranzakciók, köztük kriptovaluta átutalásokban segédkeztek az Iszlám Forradalmi Gárda, a Houthik és a Hezbollah számára. A szankciók olyan személyekre és szervezetekre irányulnak, akik vagy amelyek anyagilag segítik, szponzorálják vagy pénzügyi, anyagi, technológiai támogatást nyújtanak az említett terrorista szervezeteknek. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Vádemelés a KuCoin ellen: pénzmosással vádolják az 5. legnagyobb kripto tőzsdét

/coindesk, cointelegraph, cnbc, cryptoglobe, 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img