Lista Token: profitmegosztást is ajánl a Binance által osztogatott új kriptopénz

spot_img

A Binance június 20-án veszi fel kínálatába a Lista Tokent, aminek bevezetése előtt lehetőséget kínál felhasználóinak a kriptopénz megszerzésére. Az ajánlat máris sokak érdeklődését felkeltette, cikkünk írásakor már több mint 150 000-en csatlakoztak a programhoz.

A Lista egy decentralizált hitelező, stabilcoin kibocsátó és liquid staking platform. Felhasználói különböző kriptovaluták, például BNB letétbe helyezésével szerezhetnek kamatokat és vehetnek igénybe különböző defi szolgáltatásokat.

A protokoll a MakerDAO működéséhez hasonlóan egy decentralizált stabilcoin kibocsátására is lehetőséget biztosít. A liUSD egy úgyneveztt deStabilcoin, ahol a “‘de” előtag azokra a decentralizáltan lekötött kripto eszközökre utal, amelyek letétben tartásával biztosítható a liUSD értékének amerikai dollár árfolyamához való rögzítése.

A deStabilcoin jellegzetessége, hogy nem törekszik abszolút stabilitásra, hanem egy bizonyos referenciatartományon belül követi le a fiat valuta értékét. Emellett csak és kizárólag decentralizált pénzügyi eszközök letéteire támaszkodik. Míg a már említett Maker / DAI ellenértékét biztosító letétek között centralizált szereplők által kibocsátott kriptovaluták is találhatók (pl.: USDC), a liUSD kizárólag harmadik felektől független működésre képes eszközöket fogad el.

Maga a Lista token többféle funkciót fog betölteni. Ami sokak számára talán a legfontosabb lehet, ennek tulajdonosai jogosultságot szereznek a protokoll működése során szerzett bevételekből való részesedésre (fee share), de emelett még egyéb dolgokra, például a DAO szavazásain való részvételre is felhasználhatják.

A Lista (korábbi nevén Helio) 10 millió dolláros támogatást kapott a Binancetől a platform fejlesztésére.

A Binance által tegnap elindított Megadrop program keretein belül a teljes Lista token mennyiség 10%-át fogják kiosztani. Az ebben való részvételhez BNB tokenek letétbe helyezésére és web3 feladatok teljesítésére van szükség.

A BNB letétek elhelyezésére ezen az oldalon van lehetőség. A felhasználók 30, 60, 90 és 120 napos stakelési időszakok közül választhatnak. Minél tovább helyezik letétbe a tokenjeiket, annál több pontot szerezhetnek, amit a tőzsde június 20-án Lista tokenre fog átváltani. A letétben tartott BNB egyébként nem csak a Lista, hanem a közben futó és újonnan induló Launchpoolokban való részvételre is jogot biztosíthat.

A web3 feladatok teljesítéséhez a tőzsde mobilos alkalmazását kell megnyitni és ráklikkelni a Megadrop szekció alatt található Liquid Staking with ListaDao opcióra.

Ezután egy újabb oldalra jutunk, ahol minimum 0.01 BNB-t kell letétbe helyeznünk a Lista alkalmazásában. Ezt a sárga Stake jelzésre kattintva tehetjük meg.

A Binance az általunk letétbe helyezett BNB és a ListaDAO-n stakelt BNB mennyisége és letétben tartási ideje alapján, óránként számolja ki, hogy egy résztvevő mennyi pontot szerez az akció során. A pontokat június 20-án, az Lista token listázásának napján összesítik és váltják át Lista tokenekre, amit ezek után mindenki szabadon értékesíthet, vagy akár tovább is tarthat.

A listázás napján, a Megadropban kiosztott 10%-os tokenkészlet mellett további 13% válik még kereskedhetővé. Ez a készlet egészen jövő januárig stabil marad, a maradék feloldása 2025 januárjától kell számítani.

További részletek a tokenről és Binance ListaDAO Megadrop akciójáról a tőzsde hivatalos oldalán olvashatók.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img