Kriptopénzügyek | már Ausztráliában is elérhetőek a spot Bitcoin ETF-ek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

  • Az Európai Gazdasági Térségben, így hazánkban is 2024. június 30-án lépnek életbe az egységes európai kriptoszabályozás stabilcoinokra vonatkozó passzusai. Az új szabályozási keret célja, hogy biztosítsa a stabilcoinok biztonságos és megbízható működését, és ezáltal fokozza a piaci átláthatóságot és a fogyasztói bizalmat.
  • Elindult a következő Binance Launchpool, amiben ezúttal az IO.NET tokent lehet megszerezni. 

Ledger

A Ledger bemutatta legújabb hardveres kriptotárcáját. A készülék tervezésére Tony Fadell-t kérték fel, aki 2001 és 2004 között az iPod tervezőjeként, majd a lejátszó gyártásáért felelős mérnökként dolgozott az Apple-nél, később pedig az iPhone első három generációjának megalkotásában is részt vett.

Bybit

Az egységes európai szabályozás június 30-i bevezetése kapcsán a Bybit ingyenessé teszi a kereskedést a tőzsde kiemelt EUR piacain. Az akció 2024. június 30-ig tart, ami alatt 0%-os díjért lehet váltásokat végezni.

Piaci zanza

  • Ted Cruz bitcoin párti amerikai szenátor már régóta a kriptovaluta ipar támogatója. A szenátor az elmúlt hétvégén jelentette be, hogy három bitcoinbányász berendezést vásárolt meg, amelyek már online állapotban vannak a texasi Iraanban. 
  • Április végén az amerikai bíróság 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Binance egykori alapító igazgatóját CZ-t. A tőzsdét és annak vezetőjét, még tavaly novemberben marasztalták el az USA pénzpiaci törvényeinek megsértéséért, az igazgató és a kriptotőzsde is elismerte az ellene felhozott vádakat. Az ügyben friss fejlemény, hogy CZ a kaliforniai Lompocban található alacsony biztonsági fokozatú szövetségi börtönben jelentkezett a letöltendő börtönbüntetés megkezdéshez. A hírt Zhao ügyvédei és a Binance oldalán is megerősítették.
  • A makrogazdaságban és kriptovaluta-piacokon fokozott aktivitással számolhatunk június első hetében, ami jelentős volatilitást jelezhet. Makrogazdasági fronton a legfontosabb adat, amelyre figyelnünk kell a héten, a májusi munkanélküliségi ráta.
  • Többrészes cikksorozatunkban megvizsgáljuk a legutóbbi Bitcoin felezés közvetlen hatását többek között a hashrátára és a bitcoinbányászok költségszerkezetére. Az első részben a Bitcoin hálózat növekedésével és fenntarthatóságával kapcsolatos ismereteket osztottuk meg olvasóinkkal, a második részben a bányászat hatékonyságának a javulásáról lesz szó.
  • Szokatlan lépésre szánta el magát a másodosztályú Watford FC. Hogy finanszírozni tudják a klub tervezett átigazolásait, 10%-os tulajdonrészt ajánlanak fel az érdeklődő befektetőknek. Az akció érdekessége, hogy a vásárlók olyan digitális tokeneket kapnak, amelyek részesedést fognak biztosítani a klub bevételeiből.
  • Néhány hete jeleztük olvasóinknak, hogy Ausztráliában is hamarosan elérhetőek lesznek a spot Bitcoin ETF termékek. A bejelentésre nem is kellett sokat várni, 2024. június 4-én hivatalosan is elindult az első ilyen típusú kriptos termék az ausztrál kontinensen. A tegnapi napon azonban a világ másik részén, Thaiföldön is engedélyt kapott egy alapkezelő, hogy hasonló tőzsdén kereskedett alapot kínáljon.
  • Ez történt csütörtökön: az USA fellebbviteli bírósága szerint a SEC túllépte hatáskörét, Újabb stabilcoint dobott piacra a Paxos, a bitcoin bálnák továbbra is vásárolnak és tovább növelte a részesedését a Riot a Bitfarms-ban.
  • A tavalyi évben már több mint 800 millió dollárt fektetett be a Tether a kriptohoz kapcsolódó iparágakba, beleértve a közvetlen bitcoin vásárlásokat is. A grandiózus bányászterv részeként legutóbb 100 millió dollárt invesztált a Bitdeerbe, az egykori Bitmain vezér Jihan Wo bányászcégébe. 

Cointhunter élő stream

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a Kripto Sulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img