Sepa, Visa, Mastercard: a Binance ismét támogatja a hagyományos fiat kapukat

spot_img

A Binance ismét lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy Visa és Mastercard kártyák segítségével vásároljanak kriptovalutákat. A tőzsde közösségi oldalas bejegyzése szerint újra támogatják a banki utalásokra lehetőséget adó Sepa rendszert is, ami könnyebb euro tranzakciókat tesz lehetővé.

A Binance felhasználói euró-alapú tranzakciók esetén 5000 eurós, míg USD-alapúaknál 20 000 dolláros limitek mellett vásárolhatnak. A tőzsde a hírrel kapcsolatban egy másik bejegyzést is közzétett, amiben az szerepelt, hogy az ugyancsak tavaly kivezetett Binance Card Visa bankkártya ismét működni fog, de ezt a posztot később eltávolították.

A Binance az elmúlt években már többször lehetővé tette, majd visszavonta a Visa, Mastercard és Sepa utalások lehetőségét. Utoljára tavaly, az ellenük folyó amerikai tőzsdefelügyeleti vizsgálatok miatt vezették ki ezeket a szolgáltatásokat, miután a szabályozó 13 vádpontos eljárást indított az oldal ellen. A történtek miatt az akkori európai fizetési partnerük, a Paysafe felbontotta a velük való együttműködést.

A szabályozási kihívások ellenére a Visa, Mastercard és Sepa vásárlások újbóli elérhetővé tétele azt mutatja, hogy a tőzsde továbbra is törekszik szolgáltatásainak fenntartására és kényelmes vásárlási lehetőségek biztosítására. A fiat kapukra a következő hónapokban minden korábbinál nagyobb szüksége lehet a váltónak, június végétől ugyanis korlátozhatják egyes stabil coinok használatát. Erre a hamarosan életbe lépő európai szabályozás miatt lesz szükség, ami nem teszi lehetővé az Európában nem regisztrált stabil coinok forgalmazását. A Binance közleménye szerint a korlátozások a spot kereskedési felületüket egyelőre még nem fogják érinteni.

A fiat kapuk visszatérése jótékony hatással volt a BNB coin árfolyamára. A bejelentést követő emelkedéssel a tőzsde saját kriptovalutája lett a bitcoin után a második olyan vezető kriptopénz, aminek sikerült megdöntenie a korábbi években beállított rekord árfolyamát. A BNB értéke a hétvége során visszakorrigált és ismét a korábbi csúcs alá került

Az ezzel kapcsolatos piaci kommentárok alapján sokakat meglepett, hogy végül a BNB, és nem az ETH, vagy az elmúlt évben kirobbanó formában lévő SOL lett az első olyan nagy altcoin, ami újabb csúcsot ért el.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img