Újabb Bitcoin ETF-ek születtek

spot_img

Néhány hete jeleztük olvasóinknak, hogy Ausztráliában is hamarosan elérhetőek lesznek a spot Bitcoin ETF termékek. A bejelentésre nem is kellett sokat várni, 2024. június 4-én hivatalosan is elindult az első ilyen típusú kriptos termék az ausztrál kontinensen. A tegnapi napon azonban a világ másik részén, Thaiföldön is engedélyt kapott egy alapkezelő, hogy hasonló tőzsdén kereskedett alapot kínáljon.

Ausztráliának most már hivatalosan is megvan az első spot Bitcoin ETF-e, amellyel már lehet kereskedni és közvetlenül tart BTC-t. A Monochrome Asset Management Bitcoin ETF-e (IBTC) a Cboe Australia tőzsde termékei között található meg IBTC ticker alatt, az ETF kezelési díja 0,98%.

“Az IBTC megjelenése előtt az ausztrál befektetők csak olyan ETF-ekbe fektethettek be, amelyek közvetetten rendelkeztek bitcoinnal és egyikük sem részesül a közvetlenül birtokolt kriptoeszköz, az ausztrál pénzügyi szolgáltatások engedélyezési rendszere (AFSL) szerinti befektetővédelmi szabályok előnyeiből” – jelentette ki a vállalat.

Ausztráliában a Cboe számít a kisebbik tőzsdének az Australian Securities Exchange (ASX) mögött. A nagyobbik tőzsdén valószínűleg még az év vége előtt hagyhatnak jóvá több ausztrál spot Bitcoin ETF-et. 

Bitcoin alapú terméket hagytak jóvá Thaiföldön

A thaiföldi One Asset Management (ONEAM) lett az első olyan vállalat, amely kriptos ETF-et indított a délkelet-ázsiai országban és kriptovalutában való kitettséget kínál. A Thai Értékpapír- és Tőzsdebizottság által jóváhagyott One Bitcoin ETF Fund of Funds-ot kizárólag intézményi befektetők és nagy vagyonnal rendelkező magánszemélyek vásárolhatják. 

Kapcsolódó cikkünk:

A Bankok Post jelentése szerint a cég 11 vezető globális alapba fektet be a likviditás és a biztonság garantálása érdekében. Az érmék tárolása nemzetközi szabványok szerint történik, amit az Egyesült Államok és Hongkong nemzetközi szabályozó hatóságai felülvizsgálták. Az ONEAM mellett egy másik thaiföldi cég, az MFC Asset Management is saját Bitcoin ETF termékének az engedélyezésére vár.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Év közepén indulhat az első ausztrál spot Bitcoin ETF

/cryptonews, bitcoin magazine, bankok post/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img