A Coinbase is az ausztrál nyugdíjalapot célozta meg magának

spot_img

A spot Bitcoin ETF-ek bevezetése átalakíthatja Ausztrália nyugdíjpiacát is. Az ausztrál nyugdíjalapok körülbelül 2,3 billió dollárt kezelnek összesen és az ország nyugdíjvagyonának mintegy 25%-át olyan magánnyugdíj szolgáltatási programokon keresztül kezelik, amelyek lehetővé teszik, hogy az emberek saját maguk válasszák meg befektetéseiket

Az ausztrál piac ezeket a szereplőket potenciális spot Bitcoin ETF vásárlóknak tekinti. Az egyesült államokbeli és hongkongi alapkibocsátók nyomdokaiba lépve a VanEck Australia, a Monochrome és az ausztrál BetaShares alapkezelők is benyújtották már spot Bitcoin ETF kérelmüket az Ausztrál Értékpapír- és Befektetési Bizottsághoz, amelyek elbírálás alatt állnak. Ezek a tőzsdén kereskedett alapok 2024 év végéig bármikor elindulhatnak.

Az ausztrál spot Bitcoin ETF lázt kihasználva a Coinbase is szemet vetett az ausztrál magánnyugdíj vagyonra. Olyan személyi szolgáltatásokat fejleszt, amelyek potenciálisan illeszkedhetnek a 600 milliárd dollár értékű magánnyugdíj szektorba és kihasználja a kriptotermékek feletti kielégítetlen keresletet. A hírt a Bloomberg és John O’Loghlen, a Coinbase ázsiai- és csendes-óceáni ügyvezető igazgatója is megerősítette.

Kapcsolódó cikkünk:

Az Ausztrál Adóhivatal legfrissebb adatai szerint az ausztrál kriptos kereskedési alapok (ETF-ek) elindításáról szóló tárgyalások és a bitcoin árfolyamának emelkedése jelentősen megnövelheti az ezekben a magánnyugdíj alapokban tartott kriptovaluták mennyiségét. Azonban a nagyobb privát vagyonkezelő cégek vezetői továbbra is óva intik a lakossági befektetőket, hogy kerüljék a kockázatos eszközökben való nagyobb kitettséget, hiszen 2023-ban több száz millió dollár nem realizált veszteség érte őket. 

Caroline Bowler, a BTC Markets vezérigazgatójának beszámolója szerint a bitcoin a legnagyobb a legnépszerűbb kriptovaluta, amelyet ezek a magánnyugdíj alapok birtokolnak, és a digitális eszközállomány mintegy 60%-át teszi ki.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Újabb spot Bitcoin ETF kibocsátók érkeznek az ausztrál piacra

/coindesk, bloolmberg, coinbase/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img