Újabb spot Bitcoin ETF kibocsátók érkeznek az ausztrál piacra

spot_img

Ausztrál források szerint az ország legnagyobb tőzsdéjén, az Ausztrál Értékpapírtőzsdén (ASX) várhatóan még 2025 előtt elindulhatnak a spot Bitcoin ETF termékekkel történő kereskedések. Ráadásul az egyesült államokbeli és hongkongi alapkibocsátók nyomdokaiba lépve a VanEck Australia és az ausztrál BetaShares alapkezelők is benyújtották spot Bitcoin ETF kérelmüket az ország szabályozó hatóságához. 

Legutóbb a Monochrome indítványozott egy kérelmet a Cboe Australia értékpapírtőzsdéhez, amit az Ausztrál Értékpapír- és Befektetési Bizottság már jóváhagyott. (Az ASX jóval nagyobb tőzsde a Cboe-nál, amely az ország részvénykereskedelmének mintegy 80%-át bonyolítja le.)

“Az  egyesült államokbeli termékekbe való jelentős tőkebeáramlás önbizalmat adott az Ausztráliában történő bevezetéshez is. A digitális eszközök itt vannak és maradnak” – nyilatkozta Justin Arzadon, a BetaShares digitális részlegének vezetője.

Bitcoin hatása az ausztrál nyugdíjpiacra

A spot Bitcoin ETF-ek bevezetése átalakíthatja Ausztrália nyugdíjpiacát is. Az ausztrál nyugdíjalapok 2,3 billió dollárt kezelnek összesen és az ország nyugdíjvagyonának mintegy 25%-át olyan magánnyugdíj szolgáltatási programokon keresztül kezelik, amelyek lehetővé teszik, hogy az emberek saját maguk válasszák meg befektetéseiket. Az ausztrál piac ezeket a szereplőket potenciális spot Bitcoin ETF vásárlóknak tekinti. 

“A magánnyugdíj szuperalapok, a brókerek, a pénzügyi tanácsadók elég nagy piacot jelentenek, amelyek támogatni fogják az ETF-ek növekedését is” – jegyezte meg Jamie Hannah, a VanEck Australia befektetési és tőkepiacokért felelős helyettes vezetője.

Kapcsolódó cikkünk:

Lisa Wade, a DigitalX vezérigazgatója úgy gondolja, hogy az ausztrálok, a befektetési portfóliójuk akár 10%-át is kriptovalutákba fektethetik. Véleménye szerint az ausztrálok erősen hisznek a kriptovalutákban, mint alternatív pénzügyi eszközökben rejlő hosszú távú potenciálban. 

“A kriptovaluták olyan pénzügyi sínpárként működhetnek, amelyek újradefiniálhatják a pénz jövőjét” – nyilatkozta Wade.

Az ASX szóvivője megerősítette, hogy a tőzsde több kibocsátóval is együttműködik, akik spot Bitcoin ETF termékeket kívánnak indítani a kontinensnyi országban, bár a jóváhagyások ütemtervét és időpontját még nem hozták nyilvánosságra.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Év közepén indulhat az első ausztrál spot Bitcoin ETF

/bloomberg, cointelegraph, crypto news/ 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img