Airdrop hullám, 9 milliós kereskedési verseny és jegybanki döntés vár ránk ezen a héten

spot_img

Az év egyik legmozgalmasabb hete várhat a kripto piacra, miközben a bitcoin továbbra is az elmúlt két hónapban bejárt sávban mozog.

Hétfőn kerül sor a Coinbase Base blokkláncának eddigi legnagyobb airdropjára. A Friendtech decentralizált közösségi oldal felhasználói minimum több százmilliós, de az is lehet hogy milliárd dolláros nagyságrendű jutalomban részesülhetnek, aminek egy része valószínűleg más Base projektekbe és mémcoinokba fog áramlani. Legalábbis ez történt az elmúlt év során nagy aktivitást mutató Solana blokkláncon, ahol az ehhez hasonló kiemelt airdropok rendre jelentős lökést adtak az ökorendszer növekedésének.

A héten valószínűleg egy másik régóta várt airdrop is megérkezik. Az elmúlt napokban több ismert Ethereum ökorendszerhez kapcsolódó személy is utalt arra, hogy valami “nagy dolog” fog történni ezen a héten. A közösség szerint ezzel vagy az EigenLayer, vagy a zkSync airdropokra gondolhattak, melyek az elmúlt év legnagyobb érdeklődést kiváltó airdrop programjai közé tartoztak és a Discord csatornánkon is sokakat részvételre ösztönöztek.

Kedden, magyar idő szerint a délutáni órákban hirdetnek ítéletet a legnagyobb kripto tőzsde igazgatójának perében. CZ-re a múlt héten 3 év börtönt kértek az amerikai ügyészek.

Szerdán este 20-21 óra között kerül sor a hét legfontosabb gazdasági eseményére, az amerikai jegybank kamatdöntő bejelentésére és az azt követő sajtótájékoztatóra. A múlt héten közzétett statisztikai adatok alapján az USA gazdasága gyengül. A GDP az első negyedévben a várt 2.5% helyett csak 1.6%-kal növekedett, a személyes fogyasztást mérő (PCE) infláció viszont 2%-ról 3.7%-ra ugrott.

A növekvő infláció mellett rogyadozó gazdaság a legrosszabb forgatókönyv. A piac már régóta arra vár, hogy a jegybank csökkent az 5% felett tartott dollár alapkamaton, az azonban a kamatcsökkentéssel azt kockáztatná, hogy az olcsóbbá tett hitelek és a költekezés támogatás miatt még jobban kilő az infláció.

Szintén ingadozásokat okozhat egy másik gazdasági esemény, a péntek délután 14:30-kor érkező munkanélküliségi adatok (NFP) bejelentése.

A szerdán kezdődő május a statisztikák szerint (január és szeptember után) a bitcoin harmadik leggyengébb hónapjának számít.

A hét nagy kilegéseket és ezáltal jó lehetőséget teremthet a rövid távú kereskedésre. Aki aktívan figyeli a piacokat, ne felejtse el, hogy szerdán indul a TradingView 9 millió forintos fődíjjal rendelkező demo számlás kereskedési versenye.

A Bybit 50 USDT-s kiutalható ajándékát és 500 dolláros ingyen bitcoin kereskedését pedig szintén már csak a hónap végéig, kedd éjfélig lehet megszerezni.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Bybit: akár 50 dolláros ajándék és egy ingyenes, 500 dollár értékű bitcoin kereskedés az első befizetőknek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img