Hamarosan megkezdheti börtönbüntetését amerika leggazdagabb rabja

spot_img

Április végén az amerikai bíróság 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Binance egykori alapító igazgatóját CZ-t. A tőzsdét és annak vezetőjét, még tavaly novemberben marasztalták el az USA pénzpiaci törvényeinek megsértéséért, az igazgató és a kriptotőzsde is elismerte az ellene felhozott vádakat. 

A Binance akkor 4 milliárd dolláros bírságot fizetett, viszont CZ míg a bírói döntésre várt nem hagyhatta el az Egyesült Államok területét az ítélethozatalig. Zhao beismerő vallomását 2023. december 6-án fogadta el Richard Jones, Washington állam nyugati kerületének amerikai kerületi bírója, miszerint bűnösnek vallotta magát a banki titoktartási törvény megsértésének vádpontjában. 

Bár óvadék ellenében szabadlábra helyezték, jelentős vita alakult ki arról, hogy az ítélethirdetés előtt visszatérhet-e az Egyesült Arab Emírségekbe, ahol a családja él, vagy sem. Eredetileg Zhao óvadék fejében visszautazhatott volna az Emírségekbe, feltéve, hogy két héttel az ítélethirdetés előtt visszatér az Egyesült Államokba. Jones bíró azonban felfüggesztette Zhao szabadlábra helyezésének ezt a részét, amíg az ügyben végleges döntés nem születik, addig az Egyesült Államokban kellett maradnia.

Kapcsolódó cikkek:

Végül december 7-én Jones bíró úgy döntött, hogy Zhao nem térhet vissza az Egyesült Arab Emírségekbe, az ítélethirdetés előtt. A bíró hangsúlyozta Zhao ügyének egyedi vonatkozásait, kitérve különösen hatalmas vagyonára, az Egyesült Arab Emírségekkel kötött kiadatási szerződés hiányára, valamint arra, hogy Zhao családja az Egyesült Arab Emírségekben él. 

“Úgy gondolom, hogy a felelősségvállalás első lépése a hibák felismerése. Nem sikerült megfelelő pénzmosás elleni programot megvalósítanom. Most már felismerem ennek a hibának a súlyosságát” – nyilatkozta CZ a bíróságon április végén az ítélethozatal után.

Az ügyben friss fejlemény, hogy CZ a kaliforniai Lompocban található alacsony biztonsági fokozatú szövetségi börtönben jelentkezett a letöltendő börtönbüntetés megkezdéshez. A hírt Zhao ügyvédei és a Binance oldalán is megerősítették.

A letöltendő börtönbüntetés utáni tervek

Miután letöltötte a rá kiszabott börtönbüntetését, CZ azt tervezi, hogy a gyermekek online oktatására fog fókuszálni valószínűleg a Giggle Akadémián keresztül, amit még márciusban, az ítélethirdetésre várva jelentett be.

CZ továbbra is tartani fogja a már meglévő kriptovalutáit, passzív befektető marad, rendíthetetlenül elkötelezett a kriptoipar felé. A múlt hónap elején megjegyezte, hogy a “Binance megfigyelés alatt állt”, ennek ellenére az ügyfelek pénzeszközei biztonságban (SAFU) vannak, kiemelve a szabályoknak való megfelelés fontosságát.

Zhao lemondását követően a Binance optimista jövőképet vázolt fel a jövőre nézve. “Biztosak vagyunk benne, hogy a Binance egy erősebb vállalatként fog fennmaradni akként, ahogy most megalapozzuk a cég következő 50 évét”.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

4 hónap börtönre ítélték a legnagyobb kripto tőzsde igazgatóját

/cnbc/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img