Bitcoinbánysznak állt egy amerikai szenátor

spot_img

Ted Cruz bitcoin párti amerikai szenátor már régóta a kriptovaluta ipar támogatója. A szenátor az elmúlt hétvégén jelentette be, hogy három bitcoinbányász berendezést vásárolt meg, amelyek már online állapotban vannak a texasi Iraanban. 

A hírt hivatalos X fiókján osztotta meg és a tweetben így gyilatkozott: “Büszke vagyok, hogy csatlakozhatok a Texas Bitcoin Bányászok soraihoz.” Egy képet is közölt, amelyen az általa vásárolt bányászgépek (Antminer S21) láthatóak munka közben, valamelyik hosting szolgáltatónál.

Cruz és a bitcoin

Nemrégiben nyilvánosságra hozott pénzügyi beszámolóból az is kiderült, hogy Cruz egy piaci visszahúzódás során vásárolt bitcoint január 25-én, amikor az árfolyam 40 000 dollár körül járt. 

A tranzakciókhoz a River Financial által nyújtott szolgáltatásokat használta. Cruz közkedvelt a kripto közösségben, mert az amerikai szenátusban mindig is kiállt a kriptopénzek mellett, különösen a bitcoinbányászat támogatásával.

Már 2021-ben is ellenezte a szenátus infrastrukturális törvényjavaslatában szereplő kriptoadó javaslatot, amely egy évtized alatt mintegy 28 milliárd dollárnyi új adóbevételt generált volna. 

Nem Cruz az egyetlen politikus, aki nyíltan kriptopárti és kripto tulajdonos, több szenátor is nyilvánosságra hozta kriptopénz vagyonát. Pat Toomey pennsylvaniai szenátor szintén egy másik ismert kripto párti politikus, aki a Grayscale féle spot Bitcoin ETF mellett tette le a voksát. 

Cynthia Lummis wyomingi szenátor szintén nagy összegeket fektetett már be a bitcoinba. Mintegy 250 000 dollár értékben vásárolt eddig a legnagyobb kriptovalutából, amivel ő a legnagyobb kripto befektető az amerikai törvényhozók között.

Texas állam nyíltan támogatja a bitcoinbányászatot

Míg számos amerikai állam még mindig korlátozza a bitcoinbányászatot, addig Texas felkarolja azt. Az állam vállalkozásbarát törvényei és megfizethető energiaforrásai tökéletes környezetet biztosítanak a bitcoinbányászat számára. Texasban bőséges szél-, nap-, földgázenergia és tökéletes klíma áll rendelkezésre a bányászok számára.  

Ezekben a kisebb vidéki texasi városokban a bitcoinbányászatnak köszönhetően várhatóan munkahelyek fognak létrejönni, fellendíti az energetikai infrastruktúrába történő beruházásokat, valamint adóbevételeket generálnak a közszolgáltatási és fejlesztési projektek számára.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoinbányászattal a zöldebb Texasért

/cryptopolitan, ted cruz, decrypt/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img