Cynthia Lummis szenátor részleteket osztott meg a készülő amerikai kriptotörvény tervezetről

spot_img

Cynthia Lummis kriptopárti amerikai szenátor már több hete egy szabályozási kereten dolgozik, amely támogatná a kriptoipart és az innovációt.

Május 3-án Cynthia Lummis amerikai szenátor interjút adott az Axios hírmédiának. A beszélgetés során fontos részleteket árult el a kripto törvénytervezetről, amelyet még az év vége előtt szeretne benyújtani.

Lummis szerint a törvényjavaslat úgy igazítja ki majd a jogi kereteket, hogy a kriptovaluták és a hagyományos eszközök hasonló szabályozási kategóriákba essenek.

“Úgy terveztük meg, hogy a hagyományos eszközök kezelésének és szabályozásának megszokott keretein belül működjön. Így például a bitcoin árucikknek minősül. A kereskedés, az azonnali piac és a határidős piac tekintetében az Árutőzsdei Határidős Kereskedési Bizottság alá tartozna. Ha pedig valami megfelel a Howey tesztnek, ami értékpapírrá teszi azt, akkor az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet alá tartozna.”

A törvényjavaslat támogatja a kripto innovációt

Lummis úgy véli, hogy a több mint 1,8 billió dollárt megmozgató kriptoiparnak olyan szabályozási keretre van szüksége, amely védi a felhasználókat anélkül, hogy akadályozná az innovációt. 

A törvényjavaslat nagyszabású jogszabály lesz, amely részletezi a kriptoeszközök és áruk különböző összetevőit. Ezután ezt a csoportot öt-hat különböző részre fogja felosztani a bizottságok között.

“Egy nagy darabként fogjuk bemutatni, hogy az emberek láthassák az összképet, hogyan működnek az árucikkek összetevői az értékpapír összetevőkkel, a stabil érmékkel és a potenciális CBDC-vel”.

Lummis hangsúlyozta, hogy a kongresszusi iránymutatás hiánya miatt a kriptovaluták és a decentralizált technológiák kérdésében hozott eddigi szabályozási döntések ahhoz vezettek, hogy a szabályozó ügynökségeknek, például a SEC-nek, menet közben kellett döntéseket hozniuk. Az eddig meghozott döntéseknek a törvény elfogadása után változniuk kell.

A törvényjavaslat nem tárgyalja az NFT-ket

Lummis szerint az NFT-kkel azért nem fog foglalkozni a törvényjavaslat, mert egyelőre “nagyon nehéz kitalálni, hogyan kategorizálják őket“. Ugyanakkor arra számít, hogy a szabályozó ügynökségek segítenek majd eldönteni, hogy ezeknek az új digitális eszközöknek hol kellene elhelyezkedniük törvényileg.

Ennek a törvényjavaslatnak az adoptálási szándékai nem ugyanazok, mint ahogy azt El Salvador esetében láttuk. Úgy néz ki, olyan átgondoltan kezelik, hogy valószínűleg a legtöbb ország számára iránymutatásként fog szerepelni a kriptovaluták szabályozása terén.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

Törvényjavaslatot terjesztettek elő a louisianai deregulált ipari energiazónákról

/cryptopotato, axios, bitcoin magazine/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img