Stabilcoin törvénytervezetet mutatott be Pennsylvania szenátora

spot_img

Legutóbb Josh Gottheimer New Jersey-i képviselő mutatta be a stabilcoinokat célzó törvénytervezetének korai változatát. Gottheimer tervezetében azt javasolja, hogy bizonyos digitális valutákat “minősített” stabilcoinokként határozzanak meg, ha azok egy az egyben beválthatók amerikai dollárra.

Pat Toomey Pennsylvania szenátora pár hete terjesztette elő a Stablecoin Transparency of Reserves and Uniform Safe Transactions Act, “A tartalékok átláthatóságáról és az egységes biztonságos tranzakciókról” szóló törvény tervezetét.

A TRUST törvény kimondja, hogy a stablecoin kibocsátóknak be kell tartaniuk bizonyos szabályokat. A törvénytervezet a stabilcoinokat “fizetési stabilcoinokként” is megemlíti, de nem kezeli azokat értékpapírként.

Toomey törvényjavaslata szerint – amely a szavazatszámlálás előtt még módosulhat – egyelőre három szervezet lenne jogosult stabilcoinok kibocsátására:

  • pénzátutalási vállalkozás vagy személy, amelyet az állami bankhatóság engedélyezett,
  • nemzeti korlátozott fizetési stabilcoin kibocsátó,
  • vagy egy biztosított betéti intézmény.

A stabilcoinokat kibocsátó cégeknek nyilvánosan közzé kell tenniük a fedezetül szolgáló eszközöket legyen az készpénztartalék vagy bármi más.

“A stabilcoin egy olyan kriptopénz, amelyet úgy terveztek, hogy alacsony volatilitással rendelkezzen az olyan eszközökhöz képest, mint a bitcoin vagy az ethereum. A stabilcoinok – tette hozzá Toomey egy nyilatkozatában – felgyorsíthatják a fizetéseket és automatizálhatják a tranzakciókat”.

A legnépszerűbb stabilcoinok az amerikai dollárhoz vannak kötve, de találunk aranyhoz és más fiat valutához vagy akár algoritmusokhoz kötött stabilérméket is, amelyek a kriptogazdaság gerincét alkotják.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

Jogszabálytervezet érkezik a stabilcoin piacra vonatkozóan

/decrypt, yahoo finance/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img