Jövő héten indul Ausztráliában az első bitcoin ETF

spot_img

Jövő héten indul az Ausztrál Értékpapírtőzsdén (ASX) az első bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF), ugyanis az ország legnagyobb részvénypiaci szereplője zöld utat adott a résztvevőknek – jelentette az Australian Financial Review.

A Cosmos Asset Management a jelentés szerint akár már április 27-én is elindíthatja bitcoin ETF-jét. Azonban Ausztrália első bitcoin ETF-je nem közvetlenül a BTC-be fektetne be, hanem a Purpose Investment bitcoin ETF-jének, Észak-Amerika (Kanada) első bitcoin spot ETF-jének részvényeibe. A Cosmos még februárban kötött partnerkapcsolatot a Purpose Investments-el ez ügyben.

Az ASX Clear 42%-os árrést követelt ahhoz, hogy megkezdhessék a bitcoin ETF kereskedését. Jelenleg három intézményi és egy lakossági résztvevő hajlandó biztosítani a szükséges fedezetet az ETF kereskedéséhez.

“Elértük a minimális résztvevői létszámot, és ez azt jelenti, hogy készen állunk a bitcoin ETF-re” – mondta Hamish Treleaven, az ASX kockázati igazgatója.

A Cosmos, amely a Nasdaqon jegyzett bitcoin bányász Mawson Infrastructure Group tulajdonában van, tavaly egy bitcoin bányász cégekbe fektető ajánlattal, a Global Digital Miners Access ETF-el (Global Digital Miners Access ETF) lépett be a kriptopénz alapkezelési iparágba.

A jelentés szerint a bitcoinhoz kötődő ETF-ek ausztráliai bevezetése iránt érdeklődő vagyonkezelő cégek közé tartozik az ETF Securities, a VanEck Australia, a BetaShares és a Monochrome Asset Management.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

Az ausztrál élelmiszer- és benzinkútóriás üzleteiben hamarosan kriptovalutával is lehet fizetni

/finbold, bitcoin magazine, pymnts.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img