Az ausztrál élelmiszer- és benzinkútóriás üzleteiben hamarosan kriptovalutával is lehet fizetni

spot_img

Pár hete arról cikkeztünk, hogy az ausztrál kereskedelmi bank a Commonwealth Bank, jelentős kriptoaktivitást tapasztalt az alkalmazásában azóta, hogy tavaly novemberben lehetővé tette a felhasználók számára a digitális eszközök vásárlását és eladását.

Ausztrália ismét szintet lépett elfogadás terén, ugyanis az On The Run (OTR) élelmiszer- és benzinkútóriás üzleteiben Dél-Ausztráliában és Victoriában hamarosan kriptovalutával is lehet fizetni. Ez a lépés lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy több mint 30 kriptovalutával fizessenek többek között benzinért és rágcsálnivalókért.

Az OTR anyavállalata, a Peregrine Corporation, Dél-Ausztrália egyik legnagyobb magántulajdonú vállalata szintén elfogad kriptót a Subway, az Oporto és a Smokemart üzleteiben. A rendszer júliusi véglegesítése után a cég az ország legnagyobb üzletévé fog válni, amely elfogadja a bolti kriptofizetéseket.

A vállalat a szingapúri székhelyű Crypto.com tőzsdével működik együtt, hogy fizetési elszámolási rétegként bevezesse Pay Merchant szolgáltatását. A Datamesh, egy sydney-i székhelyű fizetési rendszereket szolgáltató vállalat pedig olyan értékesítési terminálokat fog bevezetni, amelyek lehetővé teszik, hogy a vásárlók Crypto.com alkalmazáson keresztül kriptovaluta állományukkal fizethessenek.

Yasser Shahin, a Peregrines ügyvezető elnöke kijelentette: “A kriptopénzek növekedése és általános elfogadottsága Ausztráliában és a világ többi részén nagyon gyors ütemben zajlik. Egyértelmű lehetőséget kínál számunkra, hogy kihasználjuk ennek a gyorsan növekvő területnek a lendületét ügyfeleink javára.”

A Crypto.com februárban közzétett felméréséből kiderült, hogy a globálisan megkérdezett kereskedőknek mindössze 4%-a fogadta már el a kriptovalutákat fizetőeszközként, ehhez képest 60% körüli az érdekeltek bázisa a fizetések elfogadásában a következő egy éven belül.

Világszerte a vásárlók mintegy 40%-a már fizetett kriptoval, a másik 60% pedig azt mondta, hogy a következő 12 hónapon belül szeretné kipróbálni a kriptos fizetést.

A kriptovaluták bevezetésére leginkább hajlandó iparágak közül a kiskereskedelmi és élelmiszer-kereskedők holtversenyben végeztek a luxuscikkek szolgáltatóival a kriptovaluta fizetések elfogadása terén.

Mivel a kriptopénzek használata Ausztráliában egyre elterjedtebbé válik, az ausztrál kormány azon dolgozik, hogyan szabályozza és kezelje annak használatát. Még a múlt hónapban jelentette be Andrew Bragg szenátor a Digital Services Act (DSA) törvényjavaslatot, amely a piaci engedélyezés, a letétkezelés és az adók reformját célozza meg. A szenátor azt szeretné, ha Ausztrália “kriptoközponttá” válna, hiszen országa “nyitott a kriptovaluták felé”.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

A Commonwealth Bank szerint a kripto már mainstream

/cointelegraph, theaustralian.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img