Rövid bányász hírek a nagyvilágból

spot_img

A kanadai Hut 8 (HUT) kriptobányász megállapodást kötött arról, hogy megvásárolja mind a 960 darab Whatsminer M31S+ bányászgépet hosting ügyfelétől a Taal-tól.

A gépek megvásárlásával a Hut 8 teljes hashrátája 81 petahash/másodperccel (PH/s) fog nőni. Az össz bányászati kapacitása a cégnek 2,62 exahash/másodperc (EH/s) lesz – áll a vállalat sajtóközleményében. Az ASIC bányászok jelenleg a vállalat Medicine Hat-i bányász ​​létesítményében vannak telepítve a TAAL megbízásából. Az üzlet várhatóan május 1-jén fog zárulni.

“A megnövekedett kapacitás azonnali hashráta növekedést jelent, mivel az ASIC bányászok már a helyszínen vannak – mondta Jaime Leverton, a Hut 8 vezérigazgatója. A digitális eszközbányászat mellett öt kanadai adatközpontunkban nagy teljesítményű számítástechnikai, felhőtárhely- és kollokációs szolgáltatásokkal támogatjuk ügyfeleinket, hogy sikeresek lehessenek a feltörekvő blokklánc és Web 3.0 iparágakban.”

Az akvizíció befejezése után a Hut 8 valamennyi bányászati ​​telephelyén végzett tevékenységét 100%-ban saját bányászatra fogja fordítani. A vállalat április 5-én közölte, hogy márciusban naponta átlagosan 11,1 bitcoint bányásztak és 6460 bitcoint tartanak.

Az Argo Blockchain (ARBK) márciusban szintén hasonló lépést tett, hogy 100%-ban maguknak bányásszanak bitcoint, ugyanis bányászati berendezések cseréjéről szóló megállapodást kötöttek a Core Scientific-el.

A megállapodás kiköti, hogy a Core az új S19J Pro gépeket (amelyek névleges össz kapacitása körülbelül 967 PH/s) leszállítja az Argo texasi Dickens megyében található Helios létesítményébe, az Argo pedig átadja meglévő Bitmain Antminer S19 bányász flottáját (amelynek össz kapacitása körülbelül 958 PH/s) a Core-nak. Az ügylet az Argo hosting szerződéseinek kölcsönös felmondásáról is rendelkezik.

Hatékonyabb bányászgép szériát jelentett be a MicroBT

Az Argo átmeneti hasráta veszteségének mérséklése érdekében, a bányászokat szakaszosan fogják kicserélni a gépek leszállítása során, ami várhatóan 2022 májusa és júliusa között lesz. A csere befejezését követően az Argo-nak már nem lesz bányászgépe harmadik fél létesítményeiben.

A Core Scientific (CORZ) bejelentette, hogy saját bányászatból származó napi bitcoin termelési mutatószámot tesz ki honlapjára és további átláthatóságra szólította fel az iparág résztvevőit – áll a bányászcég hétfői sajtóközleményében.

“Mi vagyunk az első tőzsdén jegyzett bitcoin bányász ​​vállalat, amely beszámol a napi saját bányászatból származó termelésünk eredményéről. Weboldalunkon minden nap 12 órakor frissítjük az adatokat – mondta Darin Feinstein, a Core Scientific társalapítója és társelnöke.”

“Úgy gondoljuk, hogy a napi bitcoin termelési mutató az egyik legfontosabb teljesítménymérő iparágunkban – mondta Mike Levitt, a Core Scientific vezérigazgatója. A napi termelés megosztása átláthatóságot biztosít részvényeseink és más érdekelt felek számára. Piacvezetőként ösztönözni szeretnénk ezt a fajta átláthatóságot iparágunkban.”

További bányászattal kapcsolatos híreket, kereskedési elemzéseket és tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/yahoo finance, prnewswire.com, newsreleases.com, bitcoin magazine, american banker/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img