Hitler szülinapján villantott horogkeresztes logót a legnagyobb kriptotőzsde

spot_img

Az emojik az okostelefonok korának kedvelt kommunikációs eszközei. A különböző hangulatokat, helyszíneket és cselekményeket ábrázoló kis rajzocskák rendkívül kifejezőek tudnak lenni, amire a világ legnagyobb márkanevei is rájöttek.

A hashflag-ek olyan egyedi emojik, amik automatikusan megjelennek, ha valaki beír egy bizonyos kifejezést egy közösségi oldalra. Ezek általában csak rövid ideig érhetőek el, de a globális cégek dollármilliókat is hajlandóak kifizetni azért, hogy a kampányaik ideje alatt néhány hétig a saját neveik mellett is felbukkanjon egy-egy rájuk jellemző rajzocska.

A közösségi oldalak időnként maguktól is hozzárendelnek egyes eseményekhez ilyen grafikus elemeket, például a világbajnokságok ideje alatt, a résztvevő országok nevei mellé.

A Twitteren maga a Bitcoin is rendelkezik egy saját hashflag emoji-val.

Tegnap egy fentiekhez hasonló hashflaget rendelhetett meg a legnagyobb kripto tőzsde, a Binance is, ám az ennél használt jelecske sokaknál kicsapta a biztosítékot. A megrendelt logó ugyanis így nézett ki:

Mivel a kép eléggé hasonlít a nácik által használt szombólumra és azt éppen Hitler születésnapján (április 20.) sikerült közzétenni, sokakban kérdés merült fel a tőzsde szándékait illetően.

Néhány perccel az ezt firtató kommentek megjelenése után aztán ki is kapcsolták az új emoji-t, a Binance és annak igazgatója pedig elnézést kért a történtekért.

A történtekkel kapcsolatos hozzászólások alapján a többség úgy vélte, hogy nem szándékos provokációról volt szó.

Valaki szerint meglehet, hogy az emojit tervező dizájner munkáját senki sem ellenőrizte, így az egy automatizált rendszeren keresztül mehetett végig a Binance és a Twitter jóváhagyó eljárásain. Más arra tippelt, hogy az ázsiai háttérrel rendelkező tőzsde dolgozói nézhették be jóhiszeműen a dolgot, mert a világ egyes tájékain a horogkereszt a spiritualitás és más, alapvetően pozitív dolgok jelképe.

A lényeg, hogy a továbbiakban már nem kell tartanunk attól, hogy tőzsde felhasználóiként besorozzanak minket a Binancejugendbe. Az oldal logójának igazi történetét az alábbi cikkünkben meséltük el.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A Binance logó története

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img