Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma szankciókat szab ki az orosz bitcoin bányászokra

spot_img

Az Amerikai Pénzügyminisztérium szankciókat jelentett be olyan vállalatok és magánszemélyek ellen, amelyek lehetővé teszik a fiat fizetéseket vagy a bitcoin bányászat infrastruktúráját segítik Oroszországban.

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma ma sajtóközleményt adott ki, amelyben újabb szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben. A szankciókkal ezúttal az oroszországi bitcoin bányászatot célozták meg. A Cambridge-i Egyetem szerint a világ harmadik legnagyobb bitcoin bányásza ugyanis még mindig Oroszország.

(forrás: https://ccaf.io/cbeci/mining_map)

A pénzügyminisztérium kijelentette, hogy a fiat fizetések és a számítógépes berendezések importja miatt kiszolgáltatottá fog válni Oroszország a szankciókkal szemben, ha az USA ezeket a szolgáltatásokat nyújtó vállalatok működési feltételeit akadályozza.

Mivel a kormányzati szervek nem tudják megállítani a bitcoin bányászatának tényleges folyamatát, az Amerikai Pénzügyminisztérium úgy döntött, hogy más támadási alternatívákat vet be, amelyek gyengítik az ellátási láncot.

“A pénzügyminisztérium célba veheti és célba is fogja venni azokat, akik kijátsszák, megkísérlik kijátszani vagy segítik az Oroszország elleni amerikai szankciók megkerülését, amivel Putyin háborúját támogatják – mondta Brian Nelson, terrorizmusért és pénzügyi hírszerzésért felelős államtitkár. Az Egyesült Államok azon fog dolgozni, hogy az általunk bevezetett szankciók – nemzetközi partnereinkkel szorosan együttműködve – csökkentsék a Kreml inváziójának finanszírozását.”

A sajtóközleményben alaposan kitértek egy konkrét bitcoin bányászattal foglalkozó cégre, a Bitriverre. A 2017-ben alapított Bitriver három irodával rendelkezik Oroszországban szétszórva. A tulajdonjog 2021-ben svájci székhelyű holdingtársaságra változott. Ezt a társaságot az „Orosz Föderáció gazdaságában” működő vállalatként jelölték meg, ezáltal szankcionálhatóvá tették tíz oroszországi székhelyű leányvállalatával együtt.

Januárban Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy Oroszország bitcoin bányászat tekintetében rendkívül kedvező helyzetben van az energiafelesleg és az éghajlati viszonyok miatt. Az Amerikai Pénzügyminisztérium egyetért az orosz elnökkel kijelentve, hogy “Oroszország az energiaforrások és a hideg éghajlat miatt valóban kézzelfogható előnyökkel rendelkezik a kriptobányászatban”.

További bányászattal kapcsolatos híreket, kereskedési elemzéseket és tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

A kriptobányászat versenyelőnyöket biztosíthat

/bitcoin magazine, cnbc/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img