Nem fogadhatnak el kriptovalutákat az ír politikai pártok

spot_img

Az Ír Köztársaságban megtiltják a politikai pártoknak, hogy kriptovaluták formájában fogadjanak el adományokat – jelentette az Irish Independent. A lépés az ír választásokba való orosz beavatkozással kapcsolatos aggályok ellensúlyozására irányul.

A választási reformokért felelős Darragh O’Brien önkormányzati miniszter levélben fordult a pártok vezetőihez, amelyben részletezte az ország demokratikus folyamataiba való esetleges külföldi beavatkozás elleni intézkedéseket.

“Az ukrán invázió és az alattomos dezinformációs háború rávilágít azokra az alapvető folyamatos fenyegetésekre, amelyekkel minden demokrácia szembenéz” – mondta O’Brien.

A kriptovaluta adományok valószínűleg azért kerülnek célkeresztbe, mert aggályos lehet, hogy a kriptopénzeket arra használják, hogy rövidre zárják azokat a szankciókat, amelyeket az Oroszországgal és szövetségeseivel kapcsolatban álló pénzintézetek többségével szemben hoztak. Erre azonban egyelőre kevés bizonyítékot találtak, hogy így lenne.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

coindesk, yahoo finance, independent.ie

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img