Nem jött be a decentralizáció, központosított működésre vált a Sushi Swap

spot_img

Papíron ugyan jól hangzik, hogy az emberek kezébe adjuk az irányítást, de a valóságban ez könnyen döntésképtelen helyzetbe hozhatja és hátráltathatja az ilyen működési modellt választó szervezetek működését. Röviden összefoglalva ezzel indokolta döntését a 2021-ben még az Uniswapot is szorongató mostanra viszont a (TVL szerint) 10. helyre visszacsúszó Sushi Swap, ami a DAO jogait visszanyesve egy vezetői tanács kezébe adja át az irányítást.

Decentralizált tőzsdék rangsora TVL szerint

A Sushi Swap hivatalos neve mostantól Sushi Labs lesz, de a tőzsde nevét a gyakorlatban nem fogják megváltoztatni. A váltó ügyeit érintő legfontosabb döntéseket a jövőben egy 6-8 fős testület fogja jóváhagyni. Bár hangsúlyozták, hogy a DAO bizonyos funkciói megmaradnak, és egyes dolgokban továbbra is döntési jogkörrel fognak rendelkezni, a bejelentett strukturális változás egyértelművé teszi az új irányt. A Sushi Swap kincstára fölött, amiben jelenleg ~25 millió dollár fejlesztésre fordítható összeg található, az új tanács veszi át az irányítást.

A szervezeti átalakulástól azt remélik, hogy sikerül hatékonyabbá tenni a tőzsde működését és visszajuttatni azt a dexek élvonalába.

A Sushi Swap most májusban 270 000 dolláros bevételre tett szert, ami messze elmarad a 3 évvel ezelőtti mért csúcsokhoz képest, amikor a dex (2021 májusában) 15 millió dolláros bevételt ért el.

A növekedés érdekében számos újítást kívánnak bevezetni, melyek közül a legfontosabb a Route Processzor, egy új, olcsóbb és hatékonyabb váltásokat biztosító swap eljárás aktiválása lesz.

Ugyancsak fontos változás lesz, hogy a projekt egy több tokenes (multi token) modellre válthat át, hogy hatékonyabban tudja jutalmazni az aktív felhasználóit, de eközben ne inflálja el a Sushi Token értékét.

A váltó új terméke lesz a Susa, egy Ethereum alhálózaton futó határidős tőzsde, valamint a Wara (Solana) és a Saru (Ape Chain), amik az említett blokkláncokon futó natív swap dexek lesznek. Emellett a Sushi Labs vizsgálja annak lehetőségét is, hogy egy saját láncot (Sushi Network) indítson el.

Az elmúlt években jelentősen nőtt a decentralizált tőzsdék közötti verseny, de ha az Ethereum ETF közelgő indulása kapcsán ismét feléled az altpiac, a fokozódó érdeklődés talán segítséget nyújthat a Suhinak a céljai megvalósításában és a két év óta tartó oldalazásból való kitörésben.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

22000 dolláros ETH árfolyamot vár a VanEck

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img