Mtgox kifizetések 2 héten belül

spot_img

Az összeomlott MtGox kriptotőzsde tárcáiból tegnap végül 91 755 BTC-t, vagyis közel 6 milliárd dollárt mozgattak át különböző kripto szolgáltatókhoz, hogy a csődeljárás károsultjait kifizethessék. Az utalással kapcsolatok hírek a kedd reggeli órákban gyors eséshez vezettek, ám a veszteséget a piac végül a nap folyamán teljesen visszahozta.

A Kraken kripto tőzsde mára virradóra megerősítette, hogy a tegnapi utalások egyik célpontja volt és 48 641 Bitcoint, vagyis több mint 3 milliárd dollárt kapott, hogy azt visszaadhassa az áldozatoknak.

Közösségi médiás források szerint a Kraken már e-mailben is tájékoztatta az érintett felhasználóit, hogy 7-14 napon belül jóváírják számukra ezeket a pénzeket.

Az már évek óta viták tárgyát képezi, hogy a Mtgox kártérítések kifizetése rövid távon milyen hatást gyakorolhat majd a piacra, különösen, ha a károsultak egyszerre kapják meg a bitcoin készlet fél százalékát kitevő jóváírást.

A bitcoin árfolyama 17%-ot esett, amikor a német kormány 50 000 darab, 3 milliárd dollár dollár értékű bitcoint adott el az elmúlt 3 hét során. A MtGox kártérítés ennek ugyan a többszöröse, de lehet, hogy nem mindenki egyszerre kapja meg a kátérítést, így nem tud majd másokkal egy időben élni az eladás lehetőségével, ami tompíthatja az esetleges eladói nyomást. Egyes elemzők szerint sok károsult továbbra is tartani fogja a visszautalt bitcoinját, mert a csőd óta eltelt 10 év során jelentősen javult a bitcoin megítélése.

A kifizetések végrehajtásával egy sok vitát és bizonytalanságot kiváltó, hosszú ideje a kripto piac felett lebegő viharfelhő távozhat az ágazattól, így az esemény a nagy képet tekintve  mindeképpen pozitív fejleménynek tekinthető.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img