Rózsaszín álmok és tehénszar: egy estére a tőzsdéző tehén lett Norvégia sztárja

spot_img

Egy norvég tévécsatorna szerkesztői nemrégiben feltették maguknak azt a kérdést, ami alighanem már benneteket is régóta foglalkoztat. Vajon egy csillagjós, egy tehéncsorda, két beauty blogger vagy egy professzionális befektetői csapat tudna-e három hónap alatt több pénzt keresni a tőzsdén?

A fontos társadalmi kérdésre választ adó vetélkedő utolsó helyezettje a csillagjós lett. Tudom, hogy nem ezért kattintottatok a cikkre, szóval haladjunk tovább.

A harmadik és a második helyezettek szinte holtversenyben a tehenek (+7.26%) és a profi befektetők (+7.28%) lettek. Ezen a ponton talán felmerülhet bennetek a kérdés, hogy igen ám, de egy tehén mégis hogy a fenébe tudhat tőzsdézni?

Nos a műsor készítői egyszerűen fogták magukat és kimentek egy mezőre, aminek a parcelláit véletlenszerűen kiválasztott cégek részvényeihez rendelték hozzá. Ezután már csak meg kellett várniuk, hogy egy éppen a közelben kérődző csorda megtegye a tippjeit.

A csapatból kiemelkedett Gullros, aki olyan jó érzékkel választotta ki a legjobban teljesítő papírokat, hogy a tejét azóta már alighanem milliókért szolgálhatják fel a norvég elit üzleti egyetemek menzáin.

Noha a vetélkedőben elért harmadik hely alighanem fontos mérföldkő lehetett a jószág életében, a tehénke méltósággal fogadta, hogy még ha csak egy hajszállal is, de alulmaradt ebben a megmérettetésben.

A kereskedők ezzel szemben nem bírták ki, hogy ne hívják fel a figyelmet arra, hogy az ő növekedési görbéjük sokkal kisebb kilengésekkel és kiegyensúlyozottabban növekedett, mint a bocié.

A verseny győzteseit a fentiek után már nem nehéz kitalálni. A két beauty blogger portfóliója 10%-ot is meghaladó hozamot ért el. Noha fogalmuk sem volt arról, hogy az általuk kiválogatott részvények anyacégei mivel foglalkoznak, ez igazából senkit sem érdekelt.

A műsor tanulsága, hogy a pénz nagyhatalmú mágusai tehetetlenek a rózsaszín álmok és a tehénszar filozófiájával szemben, amit mi egyszerűen csak így foglalnánk össze: tedd azt amit a szíved diktál és közben élvezd az életed.

Ha érdekelnek a kriptopénzek és szeretnél velünk együtt élvezni, csatlakozz Magyarország legnagyobb kriptós chat közösségéhez. A belépéshez kattints ide.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img