Megtörtént a tizedik coin égetés a Binance-en

spot_img

A Binance kriptotőzsde a hétvégén fejezte be a tizedik BNB coin égetését, ami a 2019-es negyedik negyedévi égetése volt. Ez volt a tizedik égetés, amióta a Binance Coin (BNB) 2017 júliusában megjelent.

Az égetéskor 2,2 millió darab BNB-t semmisítettek meg, ami nagyjából 38 millió amerikai dollárt ért.

Ez a mennyiség a teljes BNB készlet 1,1%-át teszi ki, de dollárban a második legnagyobb mértékű, BNB-ben kifejezve pedig a harmadik legnagyobb égetés volt.

A kriptovilágban a token burn vagy coin burn az alkotók bevett módszere arra, hogy tokenjük teljes készletét csökkentsék. Technikailag egy hozzáférés nélküli számlaszámra küldik el a coinokat, ezt szokták burn wallet-nek nevezni.

A Binance modelljében az aktuális negyedéves volumen alapján égetnek BNB-t. Ennél többet azóta nem tudunk, amióta a tavalyi második negyedévben megváltoztatták a whitepaper szövegezését. Az előző modellben a negyedéves profit 20%-ának megfelelő BNB mennyiséget égettek el. A jelenlegi whitepaperben már csak annyi áll, hogy a volumen alapján semmisítik meg a tokeneket.

A kérdés azért fontos, mert így a Binance, mint üzlet nyereségességét nehezebb felmérni. A változtatásig ugyanis az elégetett 20% jó kiindulópont volt ehhez, most viszont ha gyanakvóak akarunk lenni, akkor azt mondhatnánk, hogy szinte önkényesen választhatja meg a Binance, hogy mekkora mennyiséget éget el. Így azok a grafikonok is csalókák lehetnek, amiket a legtöbb híroldal közöl a Binance profitjával kapcsolatban.

Binance elégetett pénzmennyiség. 2018 Q2 óta más modellel.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img