Nem én felejtettem el a jelszavam, hanem a tárcám

spot_img

Az USA-ban ismert pénzügyi elemző, kockázati tőke befektető, az Euro Pacific Canada, az Euro Pacific Bank alapítója, a The Peter Schiff Show című podcast házigazdája most módszeresen nevetség tárgyává teszi magát, méghozzá egy elvesztett, elfelejtett jelszó kapcsán.

Történt ugyanis, hogy Schiff nem jutott be Bitcoin tárcájába, ahelyett, hogy férfiasan elismerte volna, hogy bizony jó nagyot hibázott, így megszabadította önmagát adott mennyiségű bitcointól, inkább elkezdett vádaskodni, a rendszert, pontosabban a tárcát hibáztatni. A vádaskodása odáig fajult, hogy még arról is tweet-elt, hogy nem ő felejtette el a jelszavát, hanem a tárcája.

Az eredményei felsorolása során azt nem említettük, hogy mindemellett a Schiffgold alapítójaként is dolgozik, a podcastja mellett YouTube csatornát is üzemeltet, közel háromszázezer követővel.

Bemutatkozó videójában (fent) kifejezetten arra büszke, hogy állítása szerint elsőként kongatta a vészharangot a 2008-as válság közeledte kapcsán. Visszatérve az elvesztett jelszóra, az alábbi screenshot tanúsága szerint valóban “elhangzott”, pontosabban legépelésre kerül Schiff-től az is, hogy a tárcája felejtette el a jelszavát, nem ő:

Egy “jdaxiom” néven regisztrált Twitter felhasználó az alábbi mémmel reagált Schiff ámokfutárásra:

 

Bizony a jelszavunkra, és legfőképp a privát kulcsunra vigyáznunk kell, az ingyenes, könnyen emészthető KriptoSuli leckesorozatban is leírtuk, hogy pontosan miért. Nézd meg, tanulj, ne járj úgy, mint Peter Schiff:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img