105 tárcában van legalább 10 000 BTC

spot_img

Korábban mi is beszámoltunk már a piac elemzésében segítő remek eszközökről, ilyen például a Bitcoin Visuals. Ma szintén egy hasonló megoldásról lesz szó, pontosabban az abból nyert adatokról, siker esetén akár még rövid sorozatot is indíthatunk a Glassnode  információiról.

Egész pontosan Glassnode Studios néven ismert az eszköz, kifejezetten a bitcoinra fókuszál, a tárcák kersztbe-kasul történő elemzésén túl arra is alkalmas, hogy kriptopénztőzsdékről, pontosabban az azokra áramló BTC mennyiségekről is informálódjunk. Mi a mai cikkhez azt néztük meg, hogy hány tárcában van legalább 10 000 BTC, vagy annál több.

A fenti ábra a legalább 10 000 BTC-t, vagy annál többet tartalmazó tárcák számát, illetve a bitcoin mindenkori historikus árfolyamát mutatja be, az együttmozgás nem mindig volt egyértelmű. Az unásig emlegetett 2017-es bull run, pontosabban lufi kidurranása után nem csak az árfolyam, de a nagy összegű BTC-t tartalmzó tárcák száma is visszazuhant, az ezt követő mérsékelt emelekdés a bitcoin árában szintén mérsékeltebb emelkedést hozott a legalább tízezer bitcoint tartalmazó tárcák számában.

Minél távolabbra megyünk vissza a múltban, annál “könnyebb” teljtesíteni a tízezres tárcát, hiszen annál alacsonyabb áron kereskedtek a legismertebb kriptopénzzel, ennek emgfelelően annál kisebb tőkével lehetett tízezerhez hozzájutni. Ennek megfelelően, vagy mindemellett nem mozgott együtt 2010 és 2018 között az árfolyam és ezeknek a tárcáknak a száma, a bálnák csak ültek a vagyonukon, csendben figyelve a piac alakulását.

Ha szeretnéd jobban érteni a piac összefüggéseit, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, tudj meg mindent, amit most még nem látsz át a kriptopénzek működése kapcsán!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img