Bitcoin: csúcsokat döntöget az Open Interest

spot_img

Közel 58 millió dollárt buktak azok a kereskedők, akik likvidálódtak a bitcoin hajnali leszúrása során.

A Bitmex a legnagyobb forgalmat bonyolító bitcoin határidős tőzsde. A váltón megnyitott pozíciók (Open Interest) összértéke mára elérte az 1.5 milliárd dollárt. Minél magasabb ez az érték, annál erősebbnek tekinthető az aktuális trend, jelen esetben az emelkedés.

Noha az Open Interest önmagában nem egy számít megbízható indikátornak, a múltban az egymilliárd dolláros Open Interest szint egyfajta lélektani határt képviselt. Ezt elérve a kereskedők már számoltak azzal, hogy a trend hamarosan kifullad, ezért szépen lassan elkezdték levenni a profitjukat az asztalról. Erre azonban idén még nem került sor, az Open Interest rate tovább növekedett és még sohasem töltött ilyen sok időt az egymilliárd dolláros szint felett.

Az összes tőzsde összevont OI szintje elérte a 4 milliárd dollárt.

A Twitteren az utóbbi időben már több ismert kereskedő is jelezte, hogy emiatt számít a korrekcióra, de legalábbis egy ma reggelihez hasonló, heves kilengésre.

A bitcoin az év eleje óta mintegy 40%-kot erősödött, miközben még egyetlen +10%-os napja sem volt, ami azért érdekes, mert a múltban már többször is egy ilyen határozott kitörés jelezte a lefelé tartó trendek és konszolidációs időszakok végét.

Az is érdekes, hogy míg 2017-ben a fél világ megőrült a 10 000 dolláros BTC hírére, a nagyobb híroldalakon most csak elvétve lehetett találkozni az erről szóló beszámolókkal. Reméljük, hogy 4 év múlva már a 100 000 dollár környékén cikázó BTC-ről szóló anyagok is hasonlóan unalmas tartalmaknak fognak számítani.

Készen álltok a kilövésre?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img