A Coindesk nevében árulnak cikkeket egy új csalással próbálkozók

spot_img

Az online csalások különböző módozatainak se szeri, se száma, különösen igaz ez a kriptopénzek területére. Most azonban egy eddig talán ismeretlen, új csalás került elő, ennek lényege, hogy beszámoló cikket kínálnak a csalók a gyanútlan áldozatoknak, hogy mennyire sikeres az eljárás, az egyelőre nem tudjuk. Az viszont biztos, hogy -jelenleg- a Coindesk-en történő megjelenés lehetőségével “házalnak” a csalók, hogy miért erre a lapra esett a választásuk, azt szintén nem tudjuk.

Többen is fizettek azért, hogy megjelenhessenek a jó nevű lap hasábjain, méghozzá több száz dollárnyi összegeket bitcoinban, ethereumban, talán egyéb kritpopénzekben is. Minden esetben a Coindesk riporterének adta ki magát az illető, egyes projektekről történő beszámolásért cserében kértek pénzt, volt aki még kamu számlát is kiállított az “ügyfeleinek”:

Ha mindez nem lenne elég, még kamu útlevelet is csináltatott, ezt el is küldte az érdeklődőknek:

Ha szeretnél többet tudni arról, hogy hogyan kerülheted el a csalásokat, általában mik a kriptopénzek piacának veszélyei, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, ne hagyd magad átverni!

Az biztos, hogy ahogy arra a Coindesk is felhívja a figyelmet, nem ez a módja annak, hogy egy projektről beszámoljanak, arra kérik a startuppereket, hogy inkább írjanak nekik egy emailt a munkájukról, ha többszöri megkeresés után sem reagálnak, akkor már biztosak lehetünk abban, hogy nem ütöttük meg az ingerküszöböt, lépjünk tovább. Ha pedig hirdetni szeretnénk, akkor keressük meg a sales osztályt, de ilyen típusú megkereséseken keresztül biztosan nem lesznek médiamegjelenések.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img