QR-kód formában adtak át a diplomákat a koronavírus-járvány miatt

spot_img

A koronavírus-járvány miatt, idén nem tartják meg a diplomaátadó ünnepséget a világ jelenleg 87. legjobbnak számító felsőoktatási intézményében, a dél-koreai Pohangi Természettudományi és Műszaki Egyetemen. Diploma helyett, a 828 végzős egy-egy QR-kódot kapott, amelyet beolvasva megtekinthetik a blokklánc alapon tárolt digitális okleveleiket.

Bemutatták az ICON és Szöul városának közös fejlesztéseit

A dokumentumok tárolását lehetővé tevő rendszert, a dél-koreai kormányzattal korábban már összefüggésbe hozott ICON (ICX) biztosította. A projekt tokenjeinek értéke az elmúlt hetekben több, mint 430%-kal emelkedett. Mivel az ICON március 18-án közös találkozót fog tartani a mostanában szintén felkapott DAI és a Chainlink csapatával, a konszolidációt követően érdemes lehet új beszálló után kutatnia azoknak, akik a tokenek kereskedésével is foglalkoznak.

Nem a Pohangi Egyetem volt az első, ami blokklánc alapú diplomákat bocsátott ki. A világ első számú oktatási intézményének számító MIT, 2017 óta hitelesíti ily módon okleveleit. A technológiát bemutató képzésekre világszerte egyre többen jelentkeznek.

A világ top 50 egyetemének 42%-a kínál már blokklánc kurzusokat

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img