A világ top 50 egyetemének 42%-a kínál már blokklánc kurzusokat

spot_img

Mint szinte minden nagy tech cég, a Coinbase is fenntart egy blogot, marketing, PR céllal tesznek közzé a területen releváns anyagokat. Sőt mit több, kutatásokat is végeznek, részben önállóan, részben piackutató partnerekkel együtt. Az egyik legutóbbi posztban az kerül bemutatásra, hogy a világ vezető egyetemei közül mennyien álltak már elő blokklánc képzésekkel.

Mint kiderült, a vezető egyetemek 42%-a rendelkezik már legalább egy vonatkozó kurzussal. Az érdeklődő hallgatók számos különböző területről érkeznek, abban is nagy szórás mutatkozik, hogy mely tanszékeken indulnak a képzések.

A New York University például meglepően korán, 2014-ben indította első blokklánc témájú óráit, akkor 32 diák jelentkezett, az idén már 230, az előadások át is költöztek a legnagyobb előadóterembe. Ráadásul ebben az évben David Yermack, a témával megbízott oktató mindkét szemeszterben megtartja blokklánc óráit, nem csupán az egyikben.

A legtöbb pénzügyi információ valamely blokklánc szolgáltatáshoz fog migrálni, ez a folyamat javában zajlik. A hallgatók nagyon sokat fognak profitálni abból, hogy megismerik a területet. -David Yermack, a New York University oktatója

Az elismert egyetem oktatója saját bevallása szerint először azért hozta létre kurzusát, mert érdekelte a bitcoin és a szinte hihetetlen fejlődés, amin keresztülment. Viszont hamar megjelent egy másik, fontos tényező, egyre több cégtől érkezett az igény, miszerint a témában jártas munkaerőt képezzenek az egyetemen. Most már úgy látja, hogy karrierre készíti fel a fiatalokat, nem csupán egy izgalmas új technológiáról számol be.

A vezető egyetemek blokklánc kurzusainak száma.

Hasonló folyamat zajlik számos nagy múltú egyetemen Amerika szerte, a diákok egyre nagyobb lehetőséget látnak a kibontakozó új munkaerőpiaci szegmensben. A felsőoktatási intézmények nem csupán a piac és a hallgatók igényeinek tesznek eleget az új képzéseikkel, egyben fontos és izgalmas kutatási területet is látnak a kriptopénzek világában.

Ha most szeretnél kriptopénzt vásárolni, mi az angol nyelvű Coinbase használatát javasoljuk, megbízható, könnyen használható eszközről van szó. A magyar nyelvű szolgáltatások közül a Coincash-t ajánjuk, szintén könnyen használható és megbízható eszköz, számos kriptopénzt kínálnak felhasználóiknak.

A képzéseket indító tanszékek valóban sok különböző tudományterületet szolgálnak, az informatikán túl természetesen adott a pénzügy, de még egyes antropológia tanszékek is úgy gondolják, hogy érdemes a bitcoin és társai mögött lévő technológiát oktatniuk.

A hallgatók is vegyes területekről érkeznek, a szociológiából mester diplomát szerzett diákok több mint fele érdeklődik a blokklánc iránt. Az egyik lehetséges magyarázat arra, hogy miért érkeznek az érdeklődők ennyire sok különböző területről az, hogy maga a blokklánc is számos területen, piacon hozhat érdemi változást.

Más-más megközelítéssel élnek az oktatási intézmények a képzés részleteit illetően, a Berkley például kriptoökonomia, blokklánc elnevezéssel indított órákat, a jogi, informatika és természettudományi tanszékek együttműködésének keretében. Olyannyira nagy volt az érdeklődés, hogy kétszáz diákot el is kellett utasítaniuk, a kijelölt teremben ugyanis csak hetvenöten férnek el.

Ötven egyetem 172 kurzusának 15%-át üzleti, pénzügyi, közgazdaságtani és jogi területről érkező professzorok szervezték, 4%-át szociológusok hívták életre. Arról nem szól a kutatás, hogy a fennmaradó hányadot mely tanszékek oktatják, jó eséllyel informatikáról van szó.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img