Bemutatták az ICON és Szöul városának közös fejlesztéseit

spot_img

Néhány hete a legnagyobb dél-koreai biztosítótársasággal, most pedig az ország fővárosával, Szöullal jelentett be szorosabb együttműködést az ICON csapata. A város által szervezett Blockchain International Digital Festival keretében mutatták be azt a 3 alkalmazást, amit a két fél közösen fejlesztett ki, a közel 10 milliós főváros lakosai számára.

  1. Lakossági személyi igazolvány. Egy laptop és mobiltelefon segítségével elkészíthető hivatalos, digitális okirat.
  2. Blokklánc alapú szavazó rendszer. A fenti okirat elkészítése után használható, az ország választásokat felügyelő hivatala által is elismert szavazó rendszer.
  3. S-Coin (Szöul Coin) fizetőrendszer. Helyi digitális pénz, ami a fizetés menetét egy QR kód leolvasására csökkenti.

Egy youtube felhasználó egy videót is közzétett az ICON appok demójáról. Érdeklődőként a standhoz lépve, alig 4 percbe került saját digitális személyi igazolványának elkészítése és az ehhez kapcsolt tárcával egy kihelyezett termék megvásárlása.

Alighanem nálunk is sokan örülnének annak, ha minden okmányaikkal kapcsolatos ügyintézést ilyen gyorsan le tudnának bonyolítani. Az ICON egyre több szálon kapcsolódik a koreai gazdaság és államigazgatás szereplőihez, ami hosszútávon nagyon jó hír az ICX tokenek tulajdonosai számára.

ICON (ICX) bemutató

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img