Összeolvadhat a ConsenSys és a Quorum

spot_img

A Reuters értesülései szerint összeolvadhat a Quorum és a ConsenSys. Az előbbi az Egyesült Államok legnagyobb bankjának, a JPMorgannak a blokkláncfejlesztésért felelős részlege, míg az utóbbi az egyik legnagyobb Ethereum fejlesztésre szakosodott startup. A fúziót a következő 6 hónap során jelenthetik be.

Miközben több nagyvállalat és pénzintézet is látványosan nemet mondott a kriptopénzekre, dollármilliókat fordítottak az azok lelkét jelentő blokklánc technológia kutatására és a rá épülő alkalmazások fejlesztésére.

Így tett a JPMorgan is, ami létrehozta a Quorum-ot, ami nemcsak egy fejlesztői csoport, hanem az Ethereum technológiáját használó, bankok között működő blokklánc neve is egyben. A hálózathoz már mintegy 300 pénzintézet csatlakozott, a JPMorgan pedig ezen szeretné kibocsátani saját kriptopénzét, az azonnali tranzakciókat lehetővé tevő JPMorgan Coint, és ugyancsak erre épülne az okos szerződéseket támogató rendszerük, a Kadena is.

A ConsenSys 2015-ben jött létre, az Ethereum egyik társalapítójának, Joe Lubinnak a vezetésével és jelenleg is közel 900 alkalmazottat foglalkoztat, amivel ez a legnagyobb Ethereumra fejlesztő csoport.

Mivel mind a két szervezet jövője szorosan összeforr az Ethereuméval, a közös munka logikus lépésnek tűnhet, ám az egyesülés részleteit egyelőre még homály fedi. A legfelsőbb banki körökből érkező támogatás gyakorlatilag végtelen forrásokat biztosíthatna az Ethereum fejlesztésére, ez a finanszírozási forma azonban nem feltétlenül szolgálná, a kriptopénzekben egy új alternatívát látó, a régi rendszerből kilépni vágyó emberek érdekeit.

A következő kérdés nyilván egy kicsit sarkított lesz, hiszen a független fejlesztői csoportok valószínűben a jövőben is dolgozni fognak a saját projektjeiken, de csak a játék kedvéért:

Mit szólnál hozzá, ha a világ egyik legnagyobb bankja finanszírozná az Ethereum fejlesztését?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img