Zcash: érdekes fejlemény az anonim tranzakciók ügyében

spot_img

Korábban már több írásunk is született arról, hogy a szigorodó jogszabályi előírások miatt, nehéz idők várhatnak a privacy coinokra.

Anonimitásra lehetőséget adó tulajdonságai miatt, az ezek egyik zászlóshajójának számító Zcash-t korábban már több japán, brit és a dél-koreai kriptotőzsde kínálatából is eltávolították, éppen ezért meglepő, hogy most éppen a világ legszigorúbban szabályozott régiójában kaptak engedélyt arra, hogy forgalomba hozhassák coinjaikat. Pontosabban a Coinbase számára hagyta jóvá New York állam kriptopénzeket szabályozó hatósága, hogy felvegye a kínálatába a ZEC-et.

Mivel a Zcash esetében az anonimitás egy ki-be kapcsolható funkciónak számít, az már más kérdés, hogy a helyi lakosok számára engedélyezett lesz-e, a Coinbase-ről kimenő fedett utalások használata, a ZEC követői mindenesetre örülhetnek a hírnek, mert a projekt jövőbeli elismerése szempontjából ez egy komoly előrelépésnek tekinthető.

A Zcash árfolyama az idei évben már mintegy 150%-kal emelkedett, a következő hónapok azonban újabb tűzijátékot tartogathatnak a coin számára, tekintettel az október körül várható felezési eseményére. Erről nemrégiben írt összefoglalónkban is szót ejtettünk.

ZCash: anonim tranzakciók mobilról, BLAKE3, adó és felezés

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img