Csomópontok kontra tőkekapitalizáció: melyik kriptopénz vezet?

spot_img

A kirptopénzek területén számok, indikátorok sokasága várja az érdeklődőket, szinte minden értéket összefüggésbe lehet hozni az összes többivel. A Tezos kapcsán került most elő egy újabb érdekes ábra, a csomópontok, node-ok száma kerül összehasonlításra a tőkekapitalizációval, vagyis a coinok-tokenek aktuális értékének, és a darabszámának szorzatával.

Jól látszik, hogy nem is olyan egyértelmű az ábra, a magas tőkeérték nem feltétlenül jelenti azt, hogyan sokan akarnak csomópontjaikkal csatlakozni a rendszer fenntartásához, jó példa erre az EOS, a Binance Coin, és a Cardano is. Ezeknek a kriptopénzeknek – az ábrán látható többihez képest – magas a tőkeértéke, a node-ok száma viszont – a többiekhez képest – alacsonynak hat.

Természetesen nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy egy-egy kriptopénz tetszőleges szabályokat állíthat fel a csomópont üzemeltetésre nézvést, a szükséges token-coinszám egy node elindításához projektről-projektre nagyban eltérhet, ezzel torzítva az ábrát, ettől azonban most az egyszerűség kedvéért eltekintünk.

A Tezos bizonyult ebben az összevetésben a “legeredményesebb” projektnek, hiszen több mint kétszáz milliárd dolláros tőkeértéke, és közel négyszázötven csomópontja is előzi a mezőnyt, legalábbis nincs még egy olyan projekt, ami mindkét értékben ilyen jól teljesítene.

Persze a már említett EOS, vagy Binance Coin közel ötszáz milliárdos, illetve majdnem négyszázötven milliárdos tőkeértékével veri a Tezos-t, ahogy fentebb megállapítottuk, a node-ok számában azonban abszolút értékben, és a tőkeértékükhöz viszonyítva is messze elmaradnak.

Ha szeretnéd jobban érteni a kriptopénzek kulcs indikátorait, és azt, hogy ezeknek miért van nagy jelentősége, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, tudj meg többet a piac működéséről!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img