Messi is blokkláncra megy

Megosztom

Korábban a Kripto Akadémia is többször beszámolt arról, hogy egyre több világhírű sport brand dönt úgy, hogy nyit a kriptopénzek világa felé, ki így, ki úgy, nem feltétlenül ugyanabban a formában, de mégis jól láthatóan bevezetnek valamilyen újdonságot, ami vitathatatlan lépést jelent a terület felé.

Az amerikai futball egyik jeles csapata, a Miami Dolphins például egész egyszerűen elkezdett LTC-t is elfogadni a jegyekért, az európai foci kedvelői egy önálló, blokklánc alapú applikációban, fakivágás nélkül gyűjthetnek virtuális kártyákat, több focicsapata pedig saját tokent indított.

Így tett most a Lionel Messi vezette, szintén globálisan ismert FC Barcelona is, bő hármoszáz millió rajongójuk számára az idei év második negyedévében saját kriptopénzt hívnak életre. Partnerük a Chilz, egy kifejezetten a sport területére specializálódott blokklánc startup.

A Barca Token Fan azonban nem csupán egyfajta digitális gyűjtői “emléktárgy” lesz, sokkal több annál, a szurkolók szavazati jogot kapnak általa. A szavazat jog lényege, hogy bizonyos klubdöbtésekben szerepet kaphassanak a rajongók, jó példa erre egy-egy új játékos megvásárlása.

2 euró értéken kerül majd bevezetésre, mintegy negyven millió lesz a teljes készlet, a Chiliz beszámolója szerint 17 hónapnyi egyeztetés előzte meg a megállapodást. A topligás fociban sem ez az első alkalom, hogy tokizációra kerül a sor, múlt hónapban ugyanez a szolgáltató a Juventus klubjával is megállapodott, a JUV token is hamarosan indul.

A további tervek között szerepel más sportágak, például a krikett “bekebelezése” is. Ha szeretnéd jobban érteni a tokenizációt, a blokklánc lényegeét és működését, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, tanulj még ma!

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel