Tőkeáttételes kereskedés a Coinbase-en

spot_img

A Coinbase bejelentette, hogy több amerikai államban is elérhetővé tette ügyfelei számára a tőkeáttételes kereskedés lehetőségét.

https://twitter.com/brian_armstrong/status/1227700348824895488?s=20

A tőkeáttétel lehetővé teszi, hogy a kereskedő kölcsönt vehessen fel a tőzsdétől és a számláján található pénz többszörösével kereskedjen. A trader a sikeres ügyletei után ezáltal magasabb profitot érhet el, ám számolnia kell az esetleges veszteségekkel is, amik szintén az eredeti többszörösei lehetnek.

Mivel a Coinbase tekinthető a kezdő befektetők első számú fiat-kripto kapujának, az éledező bika piac során sok újonc próbálhatja majd meg “behozni a több éves lemaradását” és tőkeáttételes kereskedési ügyletek segítségével növelni befektetésének értékét.

Ezt támaszthatja alá az a statisztikai adat is, ami szerint a Coinbase ügyfelei átlagosan csak 96 napig tartják walletjeikben az itt megvásárolt BTC-iket, vagyis többségüket elsősorban csak a rövid távú haszonszerzés motiválhatja.

Ha a következő bika piac során ismét eljutunk a 2017-ben már sokak által megtapasztalt buborék fázisig, akkor a tőkeáttételre lehetőséget adó kereskedési lehetőségek, az ilyenkor tapasztalható eufórikus hangulattal karöltve olyan hirtelen bekövetkező exponenciális emelkedésekhez vezethetnek, amiket talán ma még a legvadabb álmainkban sem tudnánk elképzelni.

Ez a fajta növekedés természetesen nem lesz fenntartható, de azok, akik képesek lesznek megőrizni a türelmüket és kivárni ezt az időszakot, a többiek farvizén evickélve valószínűleg jelentősebb kockázatok nélkül, csupán hodlizással és a hisztéria csúcsához közeledve egy jól időzített eladással is szép pénzeket szakíthatnak majd maguknak.

Ha a fentiekkel ellentétben te éppen a rövid távú befektetési lehetőségeket keresed, csatlakozz a Kripto Akadémia Discord csatornájához, ahol aktív kereskedők társaságában tradelheted végig a következő bika piacot.

Tegnap egyébként a Binance-en is akkora volt az érdeklődés a tőkeáttétel iránt, hogy a tőzsde szó szerint kifogyott a traderek által felvehető USDT kölcsönökből.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img