IOTA: tölthető a javított Trinity

spot_img

Néhány nappal ezelőtt több sikeres támadást hajottak végre az IOTA tárca alkalmazása ellen, ami miatt a fejlesztők később lekapcsolták a hálózat működését felügyelő Coordicide-ot is.

Feltörték a Trinity walletet, leállt az IOTA

A csapat ma délután közzétett tájékoztatása szerint továbbra is vizsgálják az esetet, de eközben elkészültek a Trinity egy új, frissített verziójával, amit innen lehet letölteni:

https://github.com/iotaledger/trinity-wallet/releases/tag/desktop-1.4.1

Az instrukciók szerint mindenkinek, aki letölti a walletet azt tanácsolják, hogy változtassa meg a hozzá tartozó jelszavát. Ha a régi tárcában használt jelszót más alkalmazásoknál vagy weboldalakon is használjuk, akkor azoknál is haladéktalanul módosítsunk.

Néhány nap múlva ki fognak adni egy seed jelszó másolását lehetővé tevő eszközt, és azt javasolják mindenkinek, hogy aki december 17-e óta akárcsak egyszer is megnyitotta a tárcáját (desktopot és/vagy mobilt), az ennek a segítségével importálja a seed kulcsát az új tárcába. Erről egy részletes útmutatót is közzé fognak tenni.

Az eszköz kibocsátása után lesz egy “helyreállítási időszak”, ami alatt mindenki elvégezheti a fenti műveletet, és csakis ennek letelte után fogják újraindítani a Coordicide-ot.

A jelek szerint a legveszélyeztetettebb felhasználók azok lehetnek, akik január 25-e után léptek be a Trinity desktop walletjükbe, de ettől függetlenül mindenki másnak is azt javasolják, hogy használja majd az új eszközt. Aki mobil tárcát használ, ne nyissa meg, amíg meg nem jelent a frissített mobil app.

A Ledger Nano tulajdonosoknak nem szükséges a seed kulcsaikat átmásolniuk, de a jelszavaikat nekik is érdemes lecserélniük.

Aki úgy érzi, hogy illetéktelen kiutalás történt a tárcájában, felveheti a kapcsolatot a csapattal, akik a hálózatról készült screenshotok alapján vissza fogják állítani a lopott tokeneket.

A tennivalók tehát:

  • új tárca letöltése.
  • jelszó módosítása.
  • számlaegyenleg ellenőrzése.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img