Nem tetszett Máltának, hogy a Binance-re mindenki máltai székhelyű cégként hivatkozott

spot_img

A máltai pénzügyi hatóság pénteken közleményben tudatta, hogy a Binance nem rendelkezik és soha nem is rendelkezett az általuk kibocsátott működési engedéllyel.

A tőzsdére a sajtó (köztük oldalunk is) már jó ideje máltai székhelyű váltóként hivatkozott, ugyanis CZ és Málta (volt) miniszterelnöke korábban egymást méltató képeket és bejegyzéseket tett közzé a közösségi oldalain. Ez sokakban azt a benyomást is kelthette, hogy a tőzsde rendezett körülmények között üzemel a szigetországban.

Azonban egy korrupt ügyeket feltáró újságírónő meggyilkolását követően, a CZ-t tárt karokkal üdvözlő elnök távozni kényszerült posztjáról, utódjára pedig komoly nyomást helyeztek az ország ügyeit vizsgálni kezdő EU-s biztosok. Talán ez is közrejátszhatott abban, hogy a helyi szabályozó testület most hivatalosan is tiltakozni kezdett az ellen, hogy a legjobb esetben is a szürke zónában üzemelő Binance-et máltai székhelyű váltónak nevezzék a róluk szóló híradások.

A Binance igazgatója szerint a máltai hatóságok pénteki bejelentése nem érinti érdemben a váltó működését, mindent változatlanul folytatnak tovább.

“A Binance.com-ot nem Máltáról üzemeltetjük, a főhadiszállásunk sem itt található.”

Ezt szerinte már régóta köztudott volt, és azok a híroldalak, amik most “nagy leleplezésként” számoltak be erről, csak FUD-olni akartak, amivel saját hitelességüket rombolták le.

Az igazság alighanem az ő és az említett sajtótermékek álláspontja között lehet.

Ha szó szerint értelmezzük a történteket, a Binance a múltban tényleg nem állította magáról azt, hogy máltai engedélyekkel rendelkezne, de arra sem emlékszünk, hogy helyreigazítási kérelmekkel bombázták volna azokat a nemzetközi kriptós oldalakat, amik már jó két éve máltai tőzsdeként hivatkoztak rájuk. CZ-ék nyilván profitálhattak abból, hogy az emberek tudatában egy EU-s tagállamban üzemelő tőzsde képe alakult ki róluk.

“Decentralizált működést folytatunk, így nem létezik egyértelmű válasz arra, hogy hol és milyen szabályoknak kell megfelelnie az általunk üzemeltetett vállalkozásoknak.”mondta a Coindesknek a tőzsde üzletfejlesztésért felelős igazgatója.

Az oldal működésében péntek óta egyébként nem mutatkoztak problémák, ugyanakkor sem a Binance, sem más váltók esetében sem ajánljuk, hogy a közvetlenül kereskedésre fordítottnál több kriptopénzt tároljatok ezeken az oldalakon.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img