IOTA: februárban valószínűleg már nem fog újraindulni a hálózat

spot_img

Az IOTA fejlesztői újabb blogbejegyzést tettek közzé a napokban történt támadásról.

Az esetről készített elemzés szerint, a Trinity-be integrált MoonPay fiat-kripto váltásra lehetőséget adó alkalmazás biztonsági hibáját használhatták ki a támadók. Az áldozatok számát 50-re becsülik, veszteségük 300 000 és 1.2 millió dollár közötti IOTA lehet. Mindannyian a tárca desktop verziójának felhasználói közül kerültek ki.

“Tudjuk, hogy egy decentralizáltnak nevezett hálózatunk központilag történő lekapcsolása elég rosszul hangozhatott ebben a közegben, de ez egy kivételes válasz volt, egy kivételes helyzetre, amit mi sem szívesen léptünk meg.”

Azoknak ,akik december 17. – február 17. között beléptek asztali tárcájukba, javasolt kivárniuk a napokon belül érkező Seed Migration Tool megjelenését, ami lehetővé teszi, hogy biztonságos módon helyezhessék át tokenjeik egy másik tárcába.

Aki Ledgert, vagy mobil tárcát használt, annak nincsen félni valója, mert nem érintett a támadásban, bár biztos ami biztos, a mobilosok számára azért javasolják, hogy vegyék majd igénybe a költöztető eszköz használatát.

Az IOTA iránt elkötelezettek többsége egyébként kitartani látszik. Egy hétvégi szavazáson 1610-es adták le a voksukat arra a kérdésre, hogy az újraindulást követően eladják-e tokenjeiket, vagy tovább tartják azokat? (A hálózat lekapcsolása miatt eddig csak azok adhattak el, akiknek eleve a tőzsdén voltak a coinjaik.)

Az IOTA jelenleg a 24. legnagyobb kriptopénz, piaci részesedése 750 millió dollár. A projektet 2015-ben mutatták be a kriptopénz közösség előtt, a tokenek pedig 2017 júniusa óta kereskedhetőek a váltókon. Csúcs áruk $5.7 volt, jelenleg $0.26-t érnek (-95.5%).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img