EOS: tokenégetés, csökkenő infláció, DISK

spot_img

Az EOS fejlesztését végző cég, a Block.one igazgatója tegnap este jelentette be, hogy a blokklánc node-jainak szavazása után, ötről egy százalékra csökkentették a tokenkibocsátás inflációját.

Az EOS inflációs rendszere a main net indulása óta változatlan volt. Az öt százalékból négyet automatikusan az eosio.saving számla kapott meg, míg a maradék egy százalék a node-ok blokkjutalmaként szolgált.

Az eosio.saving tárcájában összegyűlt pénzt elviekben további fejlesztések finanszírozására fordították volna, de ahhoz végül sohasem nyúltak hozzá. A tegnapi döntéssel ezt a tárcát megsemmisítették, ami ígyy az itt tárolt 34 millió tokennel (~140 millió dollárral) csökkentette az EOS teljes rendelkezésre álló mennyiségét.

A bejelentés miatt az EOS tegnap este egészen jól állta a sarat az egyébként vörösbe forduló piaccal szemben, és egyike volt azon kevés kriptóknak, amik ha még csak egy kicsit is, de pluszban (+2.5%) zárhatták a tegnapi napot, bár ma reggelre ezt már ők is visszaadták.

Ugyancsak a napokban mutatták be az EOS DISK technológiáját, ami az adatok blokkláncon való tárolását teszi lehetővé. Ellentétben más decentralizált tárhelyszolgáltatásokkal, a DISK-et nem hagyományos fájlok, filmek vagy fényképek, hanem kifejezetten az okos szerződések működéséhez szükséges adatok tárolására hozták létre.

Az EOS egy speciális erőforrás modellt használ. Hogy elkerülje a hálózatán belüli spammelést, a rajta futó alkalmazások fejlesztőinek fizetniük kell a programjaik által felhasznált sávszélességért, memóriáért (RAM) és processzor időért. Közülük a legtöbbe az alkalmazások adatait tároló RAM kerül, és ennek a költségeit csökkentheti jelentősen a most bejelentett DISK.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img