Binance: óvatosan az “ingyenes” SEPA utalással

spot_img

A Binance együttműködési megállapodást kötött az Ausztráliában és Hollandiában bejegyzett, kártyás és bankszámlás kriptopénzvásárlásokat is támogató Banxa-val. Az új partner a SEPA utalással végrehajtott vásárlások esetében nem számít fel tranzakciós költségeket, amire egy, a tőzsde fejlécében látható “Ingyenes banki tranzakciók” felirat is felhívja a figyelmet.

A bannert látva elsőre talán azt hihetnénk, hogy a Banxa-n keresztül ingyen juthatunk kriptopénzhez, ám rövid utánajárás után már kiderül, hogy hiába mentesülünk a banki jutalékok megfizetése alól, a fiat és kripto közötti átváltásokért így is 4-6%-os kezelési költséget vonnának le tőlünk, ami így akát a duplája is lehet a magyarországi váltók által felszámolt díjaknak. Bár kereskedni még mindig szeretünk a Binance-en, bitcoin vásárlás tekintetében azért még lenne behoznivalója CZ-éknek.

Bár nem közvetlenül a kriptopénzekhez kapcsolódó hír, de Magyarországon hétfőn fog élesedni az Azonnali Fizetések Rendszere. Bízunk benne, hogy az 5 másodpercre csökkenő átutalási idők a hazai kriptobrókerek számára is lehetővé fogják tenni, hogy a jövőben az eddigieknél is gyorsabban és magasabb színvonalon szolgálják majd ki az ügyfeleiket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img