Kitalálod ki a leggazdagabb kriptós?

spot_img

Nyilván kitaláltad. De most már legalább a számok is megerősítik. A Binance alapítójáról, CEO-járól és első emberéről van szó, Changpeng Zhao-ról, vagy röviden: CZ-ről.

A kínia Hurun gazdasági elemző portál új tanulmánya Kína és a világ leggazdagabb embereit listázta. Ebből kiderült, hogy CZ tavaly óta megduplázta vagyonát, most már 2,6 milliárd dollárnyi vagyont tudhat magáénak.

A kriptós arcok közül a kínai bányászóriás, a Bitmain társalapítója, Micree Ketuan Zhan a második helyezett, akinek feleződött a vagyona tavalyhoz képest: 2,7 milliárd dollárról csúszott le 1,6 milliárd dollárra. Ez egy volatilis piac.

A kriptopiac nevei közül még felfedezhetjük a listán az OKCoin alapítóját (Xu Mingxing, 1,4 milliárd dollár), a Ripple igazgatóját (Chris Larsen, 1,3 milliárd dollár), a Huobi alapítóját (Li Lin, 1,1 milliárd dollár) és Brian Armstrongot, a Coinbase igazgatóját 1 milliárd dolláros vagyonával.

Az egész listához képest azért a kriptós ikonok a kanyarban sincsenek. A világ leggazdagabb embere továbbra is Jeff Bezos, aki a válása után is 140 milliárd dolláros vagyont tudhat magáénak. A következő Barnard Arnault, az LVMH luxusipari óriás vezetője – hozzájuk tartozik a többek között Louis Vutton, a Bvlgari, a Christian Dior, a Dom Perignon meg egy csomó luxusmárka. A harmadik pedig a jól ismert Bill Gates.

Alább a top 10-es lista:


/hurun.net/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img