Nem ért véget a Steem-ért folytatott küzdelem

spot_img

Tegnap számoltunk be arról, hogy Justin Sun miként próbált meg döntő befolyást szerezni a Steem blokklánca felett. Cikkünk megírása óta a közösség ugyan megpróbált visszavágni, de jelenleg ismét a Tron vezére érezheti magát előnyösebb helyzetben.

Hatalomátvétel a Steemen

A tegnap leírtaknak megfelelően, a Binance visszavonta a szavazatait, ám a voksolásban való részvételével 13 hétre mozdíthatatlanná tette a náluk tárolt Steem tokeneket, amiket így kiutalni sem lehet a tőzsdéről. Ezeknek egy részét (ha akarnák) nyilván más tőzsdékről megvásárolva pótolni tudnák, de egy tömeges visszavonás esetén könnyen fizetésképtelenné is válhatnának, ami komoly presztízsveszteséget jelenthetne számukra.

Ezzel kapcsolatban már el is kezdtek szállingózni az első ezt igazoló screenshotok, amelyeken a Binance ügyfélszolgálata elhárítja a kiutalásokkal kapcsolatos kérelmeket. A lenti tweetben közzétett képek szerint, a tőzsde dolgozói nem a szavazásra, hanem a Steem blokklánc lassú működésére fogják a kifizetések elmaradását.

https://twitter.com/nathan_senn/status/1234951488473985024?s=20

A Huobi szintén közzétett egy közleményt, amiben elismerték hogy részt vettek a szavazásban, de már visszavonták a Justin Sun támogatását.

Mindeközben a Steem közössége is szerveződni kezdett. Egy közel 19 000+ tagot számláló Discord csatornán több megbeszélés után arra jutottak, hogy néhány kiválasztott közösségi vezető mögé beállva, az ő node-jaikra koncentrálva az erejüket, visszaszavazzák őket a TOP 20 döntéshozó közé. Egy rövid időre ezzel 10 pozíciót is sikerült visszaszerezniük, Sun azonban újabb támogatókat találhatott, ugyanis jelenleg már csak 3 valódi közösségi node található a szavazati joggal rendelkezők között.

Kék színnel a közösségi, pirossal a Justin Sun által támogatott jelöltek. Az aktuális állást itt lehet nyomonkövetni.

Az elmúlt 24 órában folytatódott a Steem fejlesztők távozása is, a 7 fős csapatból már négyen hagyták ott a projektet. A Steemért folytatott küzdelem tehát még nem ért véget, de mind Justin Sun, mind a résztvevő tőzsdék hírneve bánhatja, hogy belekezdtek ebbe a nindzsa hatalomátvételi kísérletbe.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img