A Winklevoss ikrek Európába terjeszkednek

spot_img

Az Egyesült Államokban népszerű Gemini kriptotőzsde az európai piacok meghódítására készül – vázolta fel a cég terveit Julian Sawyer igazgató a Decrypt-nek.

Első lépésben egy tőzsdét fognak nyitni, amit az Egyesült Királyságban jegyeznek majd be és innen fog majd indulni a kontinens elérése is.

Julian Sawyer-nek rengeteg tapasztalata van a szigetországban és a fintech területen is, ő volt ugyanis a brit fintech szcéna legígéretesebb startupjának, a Venmo nevű challenger banknak a technikai igazgatója.

Az interjúban arról beszélt, hogy sok a hasonlóság a fintech és a kripto világ között, mindkettő két külön oszlopát jelenti az innovációnak. A fintech megoldásokról elmondta, hogy sokkal gyorsabban képesek új feature-öket kiadni vagy javítani a szolgáltatásokon, mint a hagyományos bankok, miközben jogilag azok is bankok. Ezért azt szeretné látni, hogy a kripto is példát vesz erről: szerinte jelenleg ebben a kripto elmaradt. „többet kellene beszélnünk a felhasználói élményről, megtalálni a fájó pontokat és válaszokat adni az ügyfelek problémáira” – mondta Sawyer.

Továbbá arról is beszélt, hogy az ügyfélkörnek és az átlagembernek nem kell tudnia, hogy mi az a hashrate, vagy mi az a feleződés és szerinte el kell távolodni a nehéz technikai zsargontól. Helyette arra kell fókuszálni, amit az ügyfelek szeretnének: kereskedni – és arra, hogy ezt hogyan tudják a legjobban kiszolgálni.

A Gemeni az USÁ-ban arról ismert, hogy egy teljes mértékben a szabályozásoknak megfelelő tőzsdét és kriptós szolgáltatásokat működtet, ezt pedig Európában is folytatni szeretné. “Meg kell felelni a szabályoknak, hogy ha ebben az üzletben akar mozogni az ember” – szögezte le Julian Sawyer.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img