A kriptopénz bányászok is csatlakoztak a koronavírus elleni küzdelemhez

spot_img

A legnagyobb amerikai Ethereum bányász cég, a CoreWeave 6000 videókártyával csatlakozott a Stanford Egyetem Folding@home programjához, ami bárki számára lehetővé teszi, hogy az otthoni számítógépének számítási kapacitásával járuljon hozzá a koronavírus elleni gyógyír megtalálásához.

A CoreWeave videókártyái az Ethereum teljes hash rátájának nagyjából 0.2%-át tették ki és naponta 28 ETH (~$3800) kibányászására voltak alkalmasak. Csatlakoztatásukkal a korábbi kétszeresére növekedett a kutatók által felhasználható erőforrások mennyisége.

Aki szeretne csatlakozni a Folding@home-hoz, a szükséges segédszoftvereket innen töltheti le Windowsra, Mac-re és a 6 féle támogatott Linux disztribúcióra.

A CoreWeave felajánlása egyébként már csak azért is figyelemre méltó, mert a termékéletük végére érve, éppen ezekben a hetekben kezdenek el tömegesen lekapcsolni az ETH bányászat eddigi csúcsát jelentő ASIC bányagépek, ami jócskán felértékeli a GPU bányászat szerepét.

A koronavírus elleni küzdelem kapcsán néhány nappal ezelőtt arról is beszámoltunk, hogy az Olasz Vöröskereszt kriptopénz adományok felajánlását kérte egy mobil egészségügyi központ kialakításához. Örömmel nyugtáztuk, hogy az általuk megadott bitcoin címen mostanra már több, mint 2.9 BTC gyűlt össze, ami a ma reggeli $6200-os árfolyammal számolva már bőven meg is haladta az eredetileg kitűzött 10 000 eurós célt.

Az Olasz Vöröskereszt kriptopénz adományokat is vár a koronavírus elleni küzdelem finanszírozásához

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img