Akkorát esett a bitcoin, hogy lehúzta a rolót egy alapkezelő

spot_img

A theblock információi alapján, az Adaptive Capital nevű alapkezelő hamarosan bezárja kapuit, megmaradt tőkéjét visszatéríti a befektetőinek.

Az alap ezeket a híreket egy befektetőiknek küldött levélben mondta el és arra hivatkozott, hogy március 13-án, a bitcoin óriási beesésének napján „nagy ütést mértek” az alap portfóliójára.

Fő tényezőként a cég azt mondta, hogy a fejletlen tőzsdei infrastruktúra volt az oka a tőkevesztésnek.

„Több jó hírű tőzsde, platform és eszköz is – amiket addig naponta használtunk, befagyott az eladási hullám idején, így ezzel mi sem voltunk képesek reagálni az eseményekre” –

írta az Adaptive Capital a levelében.

Bár ezt a cég konkrétan nem állította, a theblock értesülései szerint a BitMEX-en kereskedett az alap. A BitMEX tőzsdéje pedig megadta magát a nagy esés középen, kb. 45 percig képtelen volt teljesíteni az ajánlatokat és a likvidációkat. Emiatt sok ember teljes tőkéje odalett. A BitMEX azt mondta, hogy a felhőszolgálatójánál volt egy hardveres probléma, ez okozta a leállást.

A theblock két forrásra hivatkozva azt állítja, hogy az eséskor a tőkéjének felét elveszítette az alapkezelő. Eddig a pontig viszont egész jól álltak, legutóbbi adatok alapján még 2019 májusában 550%-os pluszban volt a portfoliójuk értéke.

Egy másik amerikai befektetési alap is megérezte a zuhanást: A Bridgewater Associates $160 milliárd dollárt veszített, két csomagja is 21%-ot eset.

/theblock/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img