Öt film, amit a karanténban érdemes megnézned pénzről és életről

spot_img

Ha felelősen jársz el, akkor otthon vagy szombat este is, hiszen ez az egyetlen, amit megtehetünk a koronavírus járvány visszaszorítása érdekében. Felelősek vagyunk az idősekért, egymásért, és önmagunkért is, az önkéntes karantén viszont óhatatlanul együtt jár a néha nehezen viselhető unalommal.

A Kripto Akadémia nem csupán a kriptopénzeket illető tudással, de ebben is igyekszik segíteni, bemutatunk öt filmet, amit most érdemes megnéznie mindenkinek, aki érdeklődik a pénz, és annak emberi vonatkozásai iránt egyaránt.

Glengarry Glen Ross

A piacgazdaság, az értékesítői munka torz tükre, a már-már embertelen hajtás, lelketlen munka az eladásért, remek ábrázolása annak, hogy miként fordulhatunk egymás ellen akkor, amikor a túlélésre játszunk mindannyian. Avagy milyen is az ember valójában, még akkor is, amikor látszólag civilizált, rendezett körülmények között élünk, a lelketlen kapitalizmus ábrzálolása egy örökbecsű klasszikusban.

Indicent proposal

Vajon képes lehet egy férfi arra, hogy átengedje egy másik embernek élete szerelmét egyetlen éjszakára azért, hogy kilábaljanak az anyagi bajból? Túlélheti ezt egy kapcsolat? Illetve valóban velejéig romlott az az ember, aki komoly összeget kínál egy nő testéért? Ez mind kiderül ebből a kissé sokkoló, a maga módján mégis érzelmes, és szép, emberi történetből. A pénz nem minden, azonban a szerelem mindenkit meggyötörhet.

Jerry Maguire

A sportfogadás, a póker, és a kripopénzek rokon területek, mindháromban közös a kiszámított kockázatvállalás, a szenvedély, és az adott terület iránti rajongás ötvözete. Ezek közül a sport, pontosabban a sportügynöki munka könyörtelen világát mutatja be Tom Cruise remek alakításával ez a kedves, szerethető, mégis erős filmalkotás.

The Pursuit of Happyness

Will Smith jóval több, mint rapsztárból lett filmsztár, ebben az igaz történeten alapuló munkában ennek ékes bizonyítékát adja. Lehetséges, hogy óriási sikereket elérő brókerré váljon valaki, aki élete egyik pontján egy nyilvános WC-ben kényszerült aludni a kisfiával?

A válasz természetesen igen, ám ennél is többről szól ez a film, egészen abszurd, valós, könnyfakasztó drámákon keresztül láthatjuk, hogy milyen mélységeket kell megjárnia egy embernek ahhoz, hogy boldog életet élhessen.

The Big Short

Brad Pitt méltán elismert alakja a hollywoodi filmvilágnak, ahogy az előző ajánlóban említett Will Smith, ő is képes arra, hogy komoly, önmagát háttérbe helyező filmekben alakítson, olyan szerepekben, amik valami fontosat mondanak mindannyiunknak a világról. A félig dokumentarista, egyedi stílusban forgatott Big Short zseniálisan mutatja be a 2008-as gazdasági válsághoz vezető hihetetlen eseményláncolatot.

Trading Places

A filmvilág klasszikus toposza az, hogy egy nehéz helyzetből hogyan válhat valaki sikeressé, Eddie Murphy azonban korábban soha nem látott, szellemes módon jut el a kolduslétből az amerikai high society köreibe. Ám jóérzésű emberként ezzel a lendülettel távozik is, persze csak miután magával rántja az aljas nagykutyákat. Egy remek vígjáték komoly mondanivalóval.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img