Beesés után növekedés a bitcoin és a hagyományos piacon is

spot_img

A hagyományos piaci részvények és indexek az óriási beesés után most óriási növekedést mutattak. Ezzel természetesen még nem ért véget a koronavírus okozta gazdasági sokk és az Egyesült Államokra pillanatva még csak azt sem lehet mondani, hogy a legrosszabbon már túl vagyunk. A 2008-as gazdsági válsággal összehasonlítva a beesések nem olyan nagyok mint akkor, de az esések lefolyása sokkal gyorsabb. Akkor nagyjából egy év alatt véreztek 40-50%-ot a részvények, amíg most egy hónap alatt nagyjából 30%-ot estek.

S&P500, 200 napos mozgóátlaggal

Azért is fontos most a hagyományos piacokkal is foglalkoznunk, mert a Bitcoin rekord mértékűen korrelál az S&P 500 index-szel, ami az 500 legnagyobb amerikai vállalatot tömörítő index. Az +14%-ot ment a héten. A Dow Jones index, ami 30 nagyvállalatot tömörít az Egyesült Államokban, 87 év után a legjobb három napját tuda maga mögött, amikor 21%-ot emelkedett. Sok szakértő szerint viszont ez egy bull trap és hamarosan újra zuhanni kezdünk.

A Bitcoin is hasonlóan jól teljesített a hét második felében, az éjszaka alatt 6600 és 6900 dollár között is kereskedték, a cikk megírásakor 6600 dollár felett jár egy kicsivel. A bitcoin tulajdonosok annyira nem akartak eladni, hogy a kriptotőzsdéken tartott bitcoin mennyiség egy 8 hónapos rekord alacsony szintre esett vissza.

A  jó hír, hogy a bitcoin március 12-i zuhanásának a 80%-át visszanyertük. A rossz, hogy az ilyen volatilis időszakban nehéz bármit is nagyobb valószínűséggel előrejelezni, hiányoznak a stabil támasz és ellenállási szintek is. Az ismertebb kereskedők előrelátásai közöt is óriási különbségek vannak, vannak akik több százezer dolláros bitcoin-nal dobálóznak. Az biztos, hogy a 200 napos mozgóátlag alatt vagyunk. Ahhoz, hogy megérintsük ezt a vonalat, legalább 8500 dollárig el kéne mennie az árfolyamnak. A 100 napos mozgóátlag is nagyon közel áll most a 200-as vonalához, ami pozitívum, itt lehet egy keresztezés is a következő héten.

BTCUSDT 200 napos (narancs) és 100 napos (zöld) mozgóátlaggal

Kövesd velünk közelebbről a piac rezdüléseit. Kereskedőink és a magyar kripto közösség a Discord szerverünkön tömörül, beszélgess velünk bátran.

Home

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img