Gondolatolvasással bányászna kriptopénzt a Microsoft

spot_img

Meghökkentő szabadalmat nyújtott be néhány nappal ezelőtt a Microsoft. Az általuk kitalált eljárás a felhasználók testében, például az agyhullámaikban bekövetkező változások alapján állapítaná meg, hogy azok elvégeztek-e egy bizonyos tevékenységet, például megnéztek-e egy reklámot, vagy helyesen töltötték-e ki a felhasználói adatlapjukat, és ezek alapján jutalmazná meg őket némi kriptopénzzel.

A vállalat ehhez különböző szenzorokkal figyelné meg az embereket, amikkel vizsgálni tudná például azok alfa (tudatalatti), béta (logikus gondolkozásért felelős) és gamma (emlékezés során aktiválódó) agyhullámait, de emellett monitorozná a véráramlásban és a szervek működésében fellépő változásokat is.

A Microsoft szerint a hagyományos kriptopénz bányászat túl sok energiát emészt fel és ezért van szükség az övékhez hasonló fenntarthatóbb megoldásokra.

“Az elterjedt kriptovaluta rendszerek által megkövetelt hatalmas számítási kapacitás helyett, a felhasználó testtevékenysége alapján generált adatok is az elvégzett munka (proof-of-work) bizonyítékául szolgálhatnak.”

A szabadalom nem tér ki arra, hogy a cég egy már meglévő kriptopénzzel, vagy új digitális valutával honorálná a biorobotjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img