Őszig kaptak haladékot az Ethereum ASIC bányászok

spot_img

Nemrégiben mi is beszámoltunk arról, hogy a Bitmain E3-as bányagépei lassan termékéletük végéhez közelednek és emiatt végérvényesen leállhatnak.

A többek között az ETH és ETC által is használt Ethash algoritmusra specializált ASIC-okat 2018 nyarán dobták a piacra, gyárilag szavatolt számítási kapacitásuk pedig 180-200 MH/s volt, ez azonban nemrégiben 30 MH/s-re esett vissza. Ennek oka az az egyre nagyobb méretű fájl volt, amit újra és újra (minden 30 000 blokk, kb. 5 nap után) be kellett töltenie a gépeknek és aminek a feldolgozásával azok már egyre nehezebben tudtak megbirkózni.

A Bitmain ma reggel egy frissítést tett közzé, amit telepítve továbbra is működőképesek maradhatnak az E3-ok, a megoldás azonban csak átmenetileg jelenthet gyógyírt a bányászok problémáira. A frissített rendszer ugyan hatékonyabbá teszi a gépek memóriakezelését, azonban a 4Gb-os egységeknek 2020 októberétől kezdve ismét telítettségi problémákkal kell majd megküzdeniük, amit már nem biztos, hogy szoftveresen orvosolni tud a gyártó

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img